#Tb 15 euro gift
Enquête: 143-Ik geloof dat de hel bestaat! Ja Nee

Agenda

Expositie met meer dan 40 kunstwerken in St. Joriskerk Amersfoort

Van 27 augustus t/m 26 oktober exposeren 40 kunstenaars uit het hele land in de St. Joriskerk, Hof 1 in Amersfoort. Dit is de vierde landelijke expositie van Platform Kerk en Kunst, een stichting die eigentijdse kunst een plek wil geven binnen de veelkleurigheid van leven en geloof. Het thema van de expositie is 'Zachte krachten zullen zeker winnen'.

De expositie is van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 - 17.00 uur te bezichtigen.

Expositie
De expositie bestaat o.a. uit schilderijen, tekeningen, fotografie, objecten, beelden, video en installaties. Het laat zien dat de gedachte dat er een tegenwicht is aan de harde kant van de maatschappij, nog steeds springlevend is. Het thema is in vele gedaanten uitgewerkt, zodat het op verschillende manieren mensen kan inspireren. Sommige kunstwerken zijn direct te 'lezen', anderen vragen erom je er iets meer in te verdiepen.
Download hier de catalogus.

Thema
Het thema van deze expositie is ontleend aan een dichtregel van Henriëtte Roland Holst: 'de zachte krachten zullen zeker winnen'. Met het thema wil het Platform het revolutionaire geluid van Jezus in het licht zetten. Het geluid tegen geweld en het recht van de sterkste. Het geluid van zachtmoedigheid, barmhartigheid, vrede, liefde, compassie, vergeving, verzoening e.d. Hoe gaan we om met conflicten en tegenstellingen? Dit jaar extra actueel omdat in Amersfoort wordt herdacht dat Johan van Oldenbarnevelt 400 jaar geleden werd onthoofd in een politiek conflict.     

Opening expositie en symposium
Tijdens een symposium op 7 september wordt om 10.30 uur de expositie officieel geopend door burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort. Deze dag zijn er verder lezingen die aansluiten bij het thema en diverse workshops.
Om 15.00 uur wordt het symposium afgesloten met een concert door Martien de Vos, organist van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Meer informatie over het symposium staat op de site platformkerkenkunst.nl
Daar kan men zich ook aanmelden voor het symposium.

Lesbrieven
Speciaal voor leerlingen van het basis- en het middelbaar onderwijs is er een lesbrief samengesteld. Leerlingen worden niet alleen uitgenodigd om de expositie te bezoeken, maar ook om zelf een kunstwerk te maken bij het thema en mee te doen met een wedstrijd. De lesbrieven staan op deze site.


Reageren