#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Agenda

Lichtspoor-toerustingsochtend ‘Als kinderen andere wegen gaan’

De redactie van ‘Lichtspoor’, een uitgave van de IZB, verzorgt zaterdag 2 november in de Nieuwe Kerk in Amersfoort (Leusderweg 110) de jaarlijkse toerustingsochtend voor vrijwilligers die werkzaam zijn in het (ouderen)pastoraat. Belangstellenden zijn hartelijk welkom.

Drs. Margriet van der Kooi, zielzorger en auteur van enkele boeken op het gebied van pastoraat, zal een lezing verzorgen over het thema ‘Als kinderen andere wegen gaan’. In het pastorale gesprek is het een terugkerend thema: kinderen of kleinkinderen die God, kerk en geloof vaarwel hebben gezegd. Het is voor (groot)ouders een bron van verdriet. Hoe kun je hen nabij zijn, troosten en helpen om goed met deze situatie om te gaan?

In het tweede deel van de morgen kunnen bezoekers kiezen uit enkele workshops: over eenzaamheid (ds. H.G. de Graaff), over adviezen voor het pastorale gesprek (A. Peters), over omgaan met mensen die lijden aan dementie – en hun mantelzorgers (ds. H. de Jong) en over de vragen rond ‘voltooid leven’ (dr. A.A. Teeuw). De toerustingsochtend duurt van 10.00 tot 12.45 uur en is gratis toegankelijk; wel is er een collecte. Aanmelden vooraf is noodzakelijk, dit kan via www.izb.nl/evenement/izb-lichtspoorochtend.


Reageren