#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Agenda

Orde der Dwazen speelt hoopvolle tragikomedie over eenzaamheid

Theaterwerkplaats "Orde der Dwazen" speelt op 15 en 16 november een hoopvol en bij vlagen hilarisch toneelstuk over eenzaamheid, getiteld "1-SAAM". In deze voorstelling maken we kennis met een breed palet aan mensen die elkaar maar niet lijken te vinden, tot ze met elkaar in botsing komen. Komisch en licht absurdistisch neemt de Orde der Dwazen je mee door de gangpaden van een warenhuis, waar de bedrijvigheid niet kan verhullen, dat er alom eenzaamheid heerst.

"Het thema 'eenzaamheid' raakt ons", zegt Erik van Dijk, voorzitter van de Orde. "Elk van onze spelers herkent het persoonlijk. Wij hopen mensen met dit stuk bewust te maken van kleine en grote eenzaamheid bij de ander. Wij willen mensen aansporen om elkaar te blijven zien, elkaar op te zoeken en naar elkaar te luisteren. Ook als het pijn doet. Daarom zijn wij aan de slag gegaan met dit thema."

Het resultaat is een voorstelling met een lach en een traan, maar ook een enkel ijzingwekkend moment. Schrijver en regisseur Jan Draaijer vertelt: "Het bijzondere van dit verhaal is dat het geïnspireerd is door te werken met de spelers, hun inbreng in improvisaties, hun verhalen, gedachten en worstelingen. Uiteindelijk kwam 1SAAM."

Theaterwerkplaats Orde der Dwazen, is een bevlogen theatergroep die - spelend met teksten en muziek - maatschappelijke thema’s op de planken brengt. Zij laat zich inspireren vanuit een christelijke identiteit maar heeft de brede samenleving als doelgroep. De Orde wil haar bezoekers uitdagen, wakker schudden en een spiegel voorhouden.

De première is op 15 november in het Poppentheater in Amstelveen en op 16 november in het Pier-K theater in Nieuw Vennep. De voorstelling is niet geschikt voor kinderen onder de 12.

Kaarten zijn te verkrijgen via www.ordederdwazen.nl.


Reageren