#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Agenda

Kerstevent Wandeltheater

Het Kerstevent Wandeltheater trekt al sinds de start in 2008 duizenden bezoekers uit het hele land naar haar bijzondere voorstelling. Het spektakel vond tot nu toe jaarlijks plaats in de bossen en velden. Dit jaar kun je getuige zijn van een nieuwe primeur. De ruim 2,5 uur durende voorstelling strijkt namelijk neer in het pittoreske oude centrum van Harderwijk.

De eerste wandeling start in de namiddag van vrijdag 13 december, er vertrekt elke 15-20 minuten een nieuwe groep van ca 50 bezoekers. Rondgeleid door een acterende gids trekt de groep langs verschillende grotere en kleinere scenes. Hier is men getuige van een schouwspel waarbij ruim 250 acteurs, zangers, dansers en muzikanten het kerstverhaal tot leven brengen. Langzamerhand krijg je als bezoeker het gevoel dat je zelf rondwandelt in het kerstverhaal. Maar, het wandeltheater beperkt zich niet tot enkel het kerstverhaal. De centrale thema’s worden doorgetrokken naar het heden en de toekomst. Ook tegenwoordig is de vraag of je ergens welkom bent of afgewezen wordt nog volkomen relevant. Is er iets veranderd in de loop van de tijd? Ziet de wereld er beter uit dan 2000 jaar geleden? Ben je er meer of minder welkom? En hoe zal dat over 50 jaar zijn? Beleef het tijdens deze bijzondere theaterwandeling.

Het verhaal start in een herberg aan het begin van onze jaartelling. Vervolgens wandel je door verschillende straatjes en steegjes. Waan je je in het oude Bethlehem en luister naar de verhalen. Wandel je mee door het heden waar acteurs een eigentijds kerstverhaal neerzetten. Wees niet verbaasd als je onderweg door de oude binnenstad allerlei figuranten tegenkomt. Denk aan Romeinse soldaten, zwervers, engelen en zelfs een slavenhandelaar met zijn kameel. De route eindigt in de toekomst en licht daar een tipje van de sluier op. Hoe zou die toekomst er uit kunnen zien?

Aan het einde van de route heb je een tocht van een kleine drie kilometer gemaakt. Dit is inclusief de wandeling terug naar de parkeerplaats van het Dolfinarium. De route is goed toegankelijk voor mindervaliden.

Op zondag 15 december is er de mogelijkheid nog even na te genieten van het KerstEvent tijdens een bijzondere concerttour georganiseerd door The Choir Company en Events for Christ. In de Regenboogkerk in Harderwijk vindt vanaf 20.00 uur een concert plaats waarbij bekende nummers van de Britse componist Tom Parker ten gehore worden gebracht door solisten, koor en orkest. KerstEvent heeft een inbreng tijdens dit concert. Nog een keer nagenieten van de beelden die tijdens de wandeling zijn gemaakt en nog veel meer!

Gaat je hart sneller kloppen om een bijdrage te leveren aan deze theaterproductie? Geef je dan op als speler of als praktisch medewerker (steward, groepsleider, EHBO-er, bouwer, grime, kleding, catering etc.)         Meld je aan via kerstevent.info. We kunnen zowel tijdens het event als tijdens de op- en afbouw nog veel mensen gebruiken.

Meer informatie over het wandeltheater of over meewerken kun je vinden op de website www.kerstevent.info.
Voor informatie, aanvangstijden, speciale arrangementen en het reserveren van kaarten kunt u terecht op www.eventsforchrist.nl.


Reageren