#Tb 15 euro gift
Enquête: 101-Het is OK voor een christen om te roken! Ja Nee

Boeken & Media

Glossy Bonhoeffer - Spion, predikant, held

Bonhoeffer heeft in zijn leven veel rollen aangenomen: dubbelspion, theoloog, verzetsstrijder, ethicus, predikant, schrijver. Zijn leven en zijn nalatenschap fascineert en inspireert tot vandaag de dag. Met de Bonhoeffer-glossy maak je kennis met de fascinerende man. Onder leiding van Gert-Jan Segers komt in de glossy Bonhoeffers gedachtengoed dichterbij dan ooit.

Klik hier om de Bonhoeffer glossy te bestellen!

Leven
Bonhoeffer heeft een (te) kort, maar bewogen leven gehad. Studeren in New York, spreken in Barcelona en London, tijdens de Tweede wereldoorlog Joden Duitsland uit smokkelen; over Bonhoeffers leven raak je niet snel uitgepraat. In de glossy gaan we met de Bonhoeffer-onderscheiding opzoek naar wie de Bonhoeffer van nu is.

Theologie
Wat heeft Bonhoeffer over het moderne kloosterleven geschreven? Hoe pak je volgens Bonhoeffer mediteren aan? Kan God lijden, en zo ja, hoe zit dat dan? In de Bonhoeffer-glossy worden deze en andere theologische vragen beantwoord door auteurs als Barend Kamphuis, Jos Douma en Reinier Sonneveld.

Gert-Jan Segers vraagt aan Jan Pronk en Myrthe Hilkens of het ethisch verantwoord is om Hitler te vermoorden. Verder kun je zelf op stap gaan met de Bonhoeffer-wandeling in Berlijn.


Reageren