#Tb 15 euro gift
Enquête: 101-Het is OK voor een christen om te roken! Ja Nee

Boeken & Media

'Family7 Live' TV over vluchtelingen

De christelijke familiezender Family7 komt vanaf vandaag 5 april met een nieuwe serie in haar wekelijkse talkshow 'Family7 Live'. Elke week schuiven er gasten aan om te praten over het onderwerp 'vluchtelingen'. Een onderwerp waar we allemaal mee te maken hebben. Dagelijks worden we overspoeld met berichtgeving over, volgens OESO, 'de grootste vluchtelingenstroom die Europa heeft gekend sinds de Tweede Wereldoorlog'. Ze worden in onze woonplaats opgevangen, of ze komen bij onze kinderen in de klas. Maar hoe moeten we als christen hier nou mee omgaan?

Family7 Live wil een eerlijke en oprechte serie maken waarin we kijken naar de mens achter de vluchteling. Waar we met elkaar onderwerpen aansnijden die gevoelig liggen en we soms lang niet alles over weten, of waar we juist een duidelijke mening over hebben. Organisaties die met vluchtelingen werken komen aan bod, maar ook christenen die er juist voor kiezen op afstand te blijven. We spreken met bevlogen mensen die kansen en mogelijkheden zien om Gods liefde aan hen te tonen, maar ook mensen die zich juist zorgen maken over deze stroom vluchtelingen in Europa.

Presentatrice Carin van Essen is presentator van Family7 Live. Het onderwerp is op haar lijf geschreven. Van jongs af aan kwam ze veel contact met vluchtelingen. Tegenwoordig heeft ze een Angolese pleegdochter en bieden zij en haar man onderdak aan Osama, een twintigjarige Syrische vluchteling.

DE vaste tafelgast is Sam Louis. Hij is Syrische vluchteling en christen. Al zestien jaar geleden vluchtte hij weg uit Homs, waar hij een studie sociologie volgde bij de Nederlandse pater Frans van der Lugt (In 2014 vermoord in Homs) Sam kan vanuit zijn eigen ervaring als geen ander zich inleven in de vluchtelingen die nu Nederland binnenkomen. Toch is ook hij kritisch. "Als christenen moeten we vluchtelingen helpen. Maar wees wel voorzichtig."

Ook Carin is niet naïef en beseft goed wat voor grote gevolgen het kan hebben dat de samenleving in Europa wordt overspoeld met vluchtelingen. Mensen die over het algemeen moslim zijn, getraumatiseerd en die hun eigen cultuur met zich meenemen. Carin: "Ik heb begrip voor de zorgen, de moeiten en de worstelingen van vele Nederlanders. Daarom ziet ik enorm uit naar het komende seizoen om met elkaar aan tafel te gaan en open het gesprek aan te gaan over dit onderwerp."

Enquête: 005-Wordt onze westerse (christelijke) cultuur bedreigd door de vele immigranten?

Reageren