#Tb 15 euro gift
Enquête: 090-Gelooft u dat de Gemeente opgenomen wordt? Ja Nee

Boeken & Media

‘Heeft God nog wel de tijd?’

Tijd, zegt de Bijbel, is door God geschapen. Dat betekent dat Hij heerst over de tijd, maar er niet aan onderworpen is. Ook in de eeuwigheid ontbreekt de tijd. Waar zijn daar de gevolgen van? Ook wij zijn daar in de eeuwigheid niet aan onderworpen.

Al meer dan 10 jaar geeft Hanno Snippe les in het voortgezet onderwijs. De gesprekken met de leerlingen zijn een bron voor dit boek geweest. Veel vragen zijn lastig te beantwoorden. In het begin van het schooljaar 2015-2016 viel Hanno op dat God pas op de 4e dag de bron van het licht schiep en dat toen pas de tijd ontstond. De tijd is na God ontstaan. Dit is de bron van de gedachten geweest die hem tijdens het schrijven heeft geholpen. Vragen worden opeens toch beantwoord. “Het is voor mij een enorme zegen geweest om dit te ervaren en dat wil ik jou niet onthouden. God openbaart zich in de Bijbel. Soms heb je hulp nodig om dit te mogen ontdekken. Ik heb de afgelopen maanden veel van God geleerd. God is nog groter dan ik ooit heb durven denken. Wanneer we sterven mogen we Zijn tijdloze eeuwigheid binnen gaan en net als de Here Jezus ervaren wat het is om buiten de tijd te leven. Daar mogen we, terwijl we niet aan tijd gebonden zijn, leven in Zijn Licht. Daar ervaren we wat het is om te reizen met de snelheid van het Licht. Daar is geen tijd meer. We zullen daar ten volle Zijn liefde en genade ontdekken en zullen Hem zien. Neem jij de tijd om met mij op ontdekkingsreis daar naar toe te gaan?”

'Heeft God nog wel de tijd?' (175 pagina's, ISBN: 9789463183239) Het boek is te bestellen via www.hannosnippe.nl door een mail met je adresgegevens te sturen naar heeftgodnogweldetijd@hannosnippe.nl Prijs: €16,50. (verzendkosten € 3,50) of te koop bij de Christelijke boekhandel de Fakkel in Emmeloord of bij ‘t Boekendal op Urk.

Over Hanno Snippe
Na de studie aan de Evangelische Bijbelschool in Doorn ben ik op allerlei manieren betrokken geweest bij het vertellen over de Liefde van de Here Jezus. Daar heb ik mijn vrouw ook leren kennen en de Heer heeft ons gezegend met drie kinderen. Regelmatig heb ik gesproken in kerkdiensten, meegedaan aan evangelisatie acties en 1997 zijn we naar Emmeloord verhuisd, waar ik een aantal jaren voor Operatie Mobilisatie heb gewerkt. In dat jaar ben ik ook gevraagd als docent bij de Evangelische Toerustingsschool, waar ik nog steeds les geef. Na een periode van ziekte ben ik uiteindelijk als docent Godsdienst gaan werken in het voortgezet onderwijs. De gesprekken met de leerlingen zijn een bron van veel vragen, waarvan er een aantal in dit boek worden beantwoord. De meest gestelde vraag is: "Waar komt God vandaan?" Daar kun je natuurlijk best iets over zeggen, maar de ontdekking dat er bij God geen tijd is, heeft voor mij heel veel vragen beantwoord en is voor mij een rijke zegen geweest.

Reageren