#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Agenda

Werkvakanties voor jongeren

World Servants wil jongeren enthousiast maken om zich dienstbaar in te zetten. Ver weg, tijdens een werkvakantie in een ontwikkelingsland en als gevolg daarvan ook dichtbij. World Servants wil ook jongeren met een lichamelijke beperking in staat stellen mee te doen tijdens de ontwikkelingsprojecten. In de zomer van 2018 is er daarom ‘World Servants Onbeperkt’ in Bolivia.

World Servants gelooft in de kracht van jongeren. Samen bouwen aan verandering boekt resultaat. World Servants gunt elke jongere de levensveranderende ervaring van een werkvakantie. Zoals bij elk project van World Servants snijdt ook in dit geval het mes aan meerdere kanten. Niet alleen vormt ‘Onbeperkt’ een kans voor vriendengroepen waarvan een jongere met een beperking onderdeel is, maar ook in Bolivia opent het deuren voor de partnerorganisatie ter plaatse.

Inclusie van mensen met een beperking vraagt wereldwijd om aandacht. For Vidas, de partner van World Servants in Bolivia, wil dat jongeren een volwaardige rol krijgen in de maatschappij en gelijke rechten hebben. For Vidas is blij met het idee om Nederlandse leeftijdgenoten te betrekken in de verwezenlijking van dit ideaal.

De groep zal in Bolivia bouwen aan een kleuterschool in El Torno, die plek biedt aan kleuters met en zonder beperking. In El Torno wonen veel jongeren met een beperking, omdat er een gespecialiseerde school is. De groep Nederlanders zal op alle mogelijke manieren betrokken worden bij het dagelijks leven in Bolivia. Het programma van en de voorzieningen tijdens de werkvakantie zullen worden afgestemd op de behoeften van de deelnemers.

Jaarlijks gaan 800 jongeren van 16 tot 30 jaar met World Servants op reis. In Afrika, Latijns-Amerika en Azië bouwen ze, binnen het programma van een lokale ontwikkelingsorganisatie, aan scholen, ziekenhuizen en schoonwatervoorzieningen. Het doel is tweeledig: het project helpt gemeenschappen duurzaam verder in hun ontwikkeling en voor de jongeren verandert hun manier van denken en leven door de ervaring die ze opdoen. World Servants noemt dit ‘bouwen aan verandering’.

Klik op de wereldbol voor meer informatie!

Reageren