Grootsgedrukt
Enquête: 127- Kunnen christenen nog naar Turkije? Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Conferenties & Cursussen

‘Geloofwaardig spreken’ bestaat vijf jaar

Het trainingsbureau ‘Geloofwaardig Spreken’ van Paulien Vervoorn bestaat vijf jaar. Het is in feite een instituut voor spreken in het openbaar op christelijke grondslag. Met de inhoud van de prediking bemoeit Vervoorn – die zich trainer, coach, schrijfster en spreekster noemt – zich dan ook niet. Het geloofwaardige wordt voor haar bepaald door de presentatie. Door haar training krijg een gemeente naar haar zeggen impact.

Voor het nieuwe seizoen staan tal van cursussen op het programma, zoals het vier weken durende programma ‘Een preek die staat als een huis’, die in september, januari en april start. De eerste cursus zit trouwens al vol, voor de tweede is er nog één plek beschikbaar en de volgende start in april.

Bij een goede preek zijn volgens haar, behalve een ‘bijbels verantwoorde’ boodschap, een goede opbouw en een boeiende presentatie nodig. “Voor elk facet wordt een dag uitgetrokken. Tussendoor krijgen de deelnemers feedback op hun vorderingen.”

Diverse keren per jaar geeft zij ook vrouwen les in het ontwerpen van een preek. En men kan ‘geloofwaardig over ongemakkelijke teksten’ leren spreken, een training van vier dagen, die begint op 10 oktober bestemd is voor predikanten, Daarin werkt zij samen met Permanente Educatie Predikanten (PEP) van de Theologische Universiteit Kampen.

Omdat er tegenwoordig aanbiddingsleiders zijn, traint Vervoorn ook die. De cursus ‘Geloofwaardig aanbidding leiden’ wordt gehouden op 3 november, in samenwerking met Martin Brand. Aan de orde komen: ‘Hoe heet je mensen welkom? Hoe kondig je liederen aan? En hoe verbind je ze aan elkaar? Een dag met veel ruimte om uit te proberen en te oefenen.’

Ook voor ‘beter bloggen’ kan men bij Geloofwaardig Spreken terecht. Cursussen ‘beter bloggen in twee dagen’ starten op 29 september en 13 oktober, met medewerking van journaliste Helga Warmels. En op 27 oktober is er een cursus ‘beter bloggen in één dag’.

Tenslotte is er op 20 oktober de cursus ‘profiteren van feedback’, want zonder reacties kan men zijn vaardigheden niet ontwikkelen, vindt Vervoorn. “Maar veel mensen vinden het spannend feedback te vragen en te geven. Gemeenteleiders die erover denken een vergelijkbare training te organiseren in de kerk zijn welkom om een dag te komen proeven.” Meer informatie:
Paulien Vervoorn, paulien@geloofwaardigspreken.nl


Reageren