Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Conferenties & Cursussen

Grootouder: kleine schakel in Gods grote plan

Het programma voor de Grootouderdag op zaterdag 11 november 2017 is bekend. In het plenaire ochtendprogramma spreken ds. Kees van Velzen en orthopedagoge Marja Bos over hun rol als grootouder en hoe zij vanuit de Bijbel die schakel in Gods plan zien en invullen. In het ochtendprogramma is tevens ruimte voor een kwinkslag. Samen met Corné Platschorre kijken we ook met humor naar het grootouderschap.

In de middag zijn er workshops en gespreksgroepen over:
Wat doet scheiding met grootouders?;
kleinkinderen met een etiket als ADHD of autisme;
kleinkinderen als ze eenmaal tiener zijn;
je erfenis goed regelen;
Bijbellezen met kleinkinderen;
Help! Mijn kleinkind luistert niet naar mij;
Hoe bewaar je de balans?

Met de Grootouderdag voorziet Generatio in de behoefte van grootouders aan praktische toerusting op het gebied van kleinkinderen en geloof, zo bleek ook tijdens de eerste versie in 2016. Ook blijkt dat veel gelovige grootouders hun eigen rol onderschatten als het gaat om hun kleinkinderen. 'Tijdens de eerste grootouderdag viel het op dat ook grootouders behoefte hebben aan informatie over de (geloofs)opvoeding van hun kleinkinderen. Ze staan er verder vanaf, maar willen graag een bijdrage leveren, en kunnen dat ook', aldus Rob Hondsmerk, oprichter en directeur van Stichting Generatio.

'Met de Grootouderdag komen we tegemoet aan deze behoefte. Het concept van deze dag is onderscheidend. We willen grootouders niet alleen toespreken, maar hen ook volop de gelegenheid geven hun verhaal te doen en ervaringen uit te wisselen met andere grootouders.'

Meer informatie over de Grootouderdag van Generatio in Hardinxveld-Giessendam is te vinden op www.generatio.nu. Aanmelding is noodzakelijk. De toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden om de kosten te dekken.

Reageren