Grootsgedrukt
Enquête: 127- Kunnen christenen nog naar Turkije? Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Conferenties & Cursussen

Kerkplanten...je kunt er niet om heen...

Zou iedere kerk een kerkplantende kerk moeten zijn? En hoe ziet dat er in de praktijk uit? Op 18 november 2017 zal het kerkplantnetwerk Acts 29 haar eerste Nederlandstalige conferentie houden. De conferentie staat in het teken van het thema ‘Kerkplanting, je kunt er niet omheen‘. We willen met elkaar nadenken of kerkplanten inderdaad een mandaat is voor iedere kerk. Daarnaast zal er gelegenheid zijn om hier met elkaar over in gesprek te gaan over de praktijk van kerkplanten en meer te horen over het Acts 29 netwerk in Europa.
 
Er is een inspirerend programma samengesteld met sprekers als Steve Timmis (via video) en Philip Moore (aanwezig). Steve Timmis brengt inmiddels al bijna 40 jaar in de praktijk wat het is om ‘Gospel-centered’ te zijn. Steve is executive director van het Acts 29 netwerk.
Philip Moore is kerkplanter in Frankrijk en de netwerk director van Europa.
Naast lezingen zijn er kerkplanters die hun ervaringen delen en zal duidelijk worden hoe Acts 29 kan ondersteunen bij het planten van kerk-plantende kerken. Het programma is ruim opgezet, zodat er veel tijd en gelegenheid is voor onderlinge kennismaking en ontmoeting.
 
De conferentie begint om 10.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur) en eindigt om 16.30 uur en is inclusief lunch. De locatie waar de conferentie wordt gehouden is Evangelische gemeente Parousia in Den Bosch, s-Gravesandestraat 1b.

Deelname is gratis. Aanmelden kan via www.brug.nu/a29.

Over Acts 29
Acts 29 is een wereldwijd netwerk van inmiddels meer dan 600 kerk-plantende kerken met als missie: Een wereldwijde, veelkleurige familie zijn om het evangelie van Jezus Christus bekend maken door het planten van kerk-plantende kerken.
 
Vermenigvuldiging zit in het DNA van alle Acts 29 kerken en dat doen wij vanuit drie pijlers:
1.
Een heldere theologie
2.
Betrokkenheid met de cultuur om ons heen
3.
Missionair vernieuwend
Het Lage Landen netwerk is een onderdeel van het wereldwijde netwerk en richt zich op kerkplanting en kerkplanters in Nederland en Vlaanderen.
www.acts29.com
 
Contactpersoon:
Maarten van Gestel
info@brug.nu
06 - 1317 2238Reageren


BASTIAAN

08-10-2017 10:44
Klinkt het niet allemaal heel vaag als ik lees: Acts 29 is een wereldwijd netwerk van inmiddels meer dan 600 kerk-plantende kerken." Waarom heb ik daar dan nog nooit iets over gelezen/gezien/gehoord?

Hun missie: Een wereldwijde, veelkleurige familie zijn om het evangelie van Jezus Christus bekend maken door het planten van kerk-plantende kerken. Dit bereiken ze door...

1. Een heldere theologie." Welke dan? De Joods/Christelijke? Bevrijdingstheologie? De Kerk is het nieuwe Israël theologie? Doop door besprenkeling of onderdompeling? In de naam van de drie-eenheid of in de Naam van Jezus? Wordt de hele Bijbel gehanteerd of uitsluitend het Nw. Testament, gezien de naamgeving Acts 29? Welke plaats neemt het Joodse Volk in bij Acts 29?

2. Betrokkenheid met de cultuur om ons heen."

Wordt daarmee bedoelt dat kerken multireligieus moeten worden? Ieder bidt tot zijn eigen god? Paus Joh. Paulus II begon daarmee in Assisi in 1986 en vele malen later.

Als gevolg daarvan werken er bij voorheen chr. Omroepen tegenwoordig ook katholieken en moslims. Hetzelfde slinkse gebeuren zien we bij het CDA en nu ook bij de CU waarin niet alleen katholieken maar ook moslims lid kunnen worden volgens het Nederlands Dagblad van 3 oktober 2017. De SGP is ook aan het schuiven. Op wie kun je straks nog je Stem uitbrengen als gelovige?

3. Missionair vernieuwend."
Hoezo vernieuwend? Een beter voorbeeld dan van de Joodse Jeshua [Mattheus 1:1] en de 12 Apostelen kan ik me niet voorstellen. Mattheus 10 en Lucas 10.

Komt het laatste en beste Boek van Jeshua OPENBARING ook nog ter sprake in deze vernieuwingsbeweging Acts 29?

Waarin onderscheid Acts 29 zich eigenlijk van hedendaagse kerken/gemeenten, gezien het feit dat de afgelopen 50 jaar miljoenen gelovigen de kerkdeuren van roomse en protestantse gemeenten voorgoed achter zich in het slot gooiden?

Jeshua is zeer kritisch naar de werkzaamheden, het geloof van de 7 Gemeenten in Openbaring 2 en 3.

Last but not least: Wie Ezechiël 34 en Johannes 10 goed leest ziet de reden waarom al die kerken van 2017 nu veranderen in woningcomplexen, supermarkten, garages, gokpaleizen en bazaars.