Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Conferenties & Cursussen

Studiebijeenkomst diaconaat in Oost-Europa

De Gereformeerde Bond en stichting HOE (Hulp Oost-Europa) beleggen op donderdag 9 november 2017 in Woudenberg een studiebijeenkomst die christelijke gemeenten in Nederland wil helpen het diaconaal bewustzijn te vergroten. Met name zal ingezoomd worden op wat gemeenten in Oost-Europa en Nederland van elkaar kunnen leren.

De Sliedrechtse predikant ds. Henk van der Veen zal een inleiding houden over 'Waar en hoe klopt het diaconale hart van de gemeente'. Drs. Jaap Braaksma, bestuurslid van HOE, gaat in op hoe je anno 2017 concreet vorm geeft aan een relatie met een kerkelijke gemeente in Oost-Europa. Hoe verleg je de focus van praktische hulpverlening naar ondersteuning en toerusting in diaconaat, gemeenteopbouw en onderwijs?

De Roemeense predikant ds. Endre Kondor uit Vaida zal samen met zijn vrouw in een van de workshops als ervaringsdeskundige ingaan op de vraag wat het betekent een gemeentecontact te hebben met een kerkelijke gemeente in Oost-Europa.

De kosten zijn € 17,50 p.p, (inclusief een exemplaar van het boek 'Nieuwe moed. Leven met de kerk in Oost-Europa' dat zal worden uitgereikt). De bijeenkomst wordt gehouden in gebouw Eben-Haëzer in Woudenberg en begint om 16.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Aanmelden: www.stichtinghoe.nl/studiebijeenkomst.

Reageren