Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Conferenties & Cursussen

Cursus over Leviticus

Eind januari wordt door het Joods Messiaanse leerhuis Midrasja Lamdeni gratis een driedaagse cursus over Leviticus gehouden. Op maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 januari geeft Joseph Shulam uit Jeruzalem die van 12.00 tot 18.00 uur.

‘Leviticus, het handboek voor persoonlijk priesterschap’ heet de cursus officieel. Die wordt gehouden in het kerkgebouw van de Vrije Evangelische Gemeente aan de Veluwelaan 20 in Amsterdam, waar op zaterdag de Messiaanse gemeente Beth Yeshua voor diensten bijeen komt.

Die zegt: “Leviticus bevat de unieke Torat Kohaniem, de Priestercode, die zowel geldig is voor de Tabernakel en de Tempel, als voor persoonlijk priesterschap van gelovigen met een roeping. De priestercode geeft niet alleen kennis over dit tijdloze priesterschap, maar helpt in het leren horen van deze roeping en het beantwoorden daaraan. Leviticus is het meest geciteerde boek in het Nieuwe Testament.”

Volgens Midrasja Lamdeni vinden veel belangrijke uitspraken van de Here Jezus er hun oorsprong, waaronder het beroemde gebod “Hebt uw naaste lief gelijk uzelf.” De cursus biedt een basis voor mensen die deel willen uitmaken van het koninkrijk van priesters, zegt de organisatie. “Tot eer van de Eeuwige en tot profijt van mensen om ons heen.” De cursus wordt in het Engels gegeven en gelijktijdig vertaald naar het Nederlands. Hoewel er geen kosten aan de cursus zijn verbonden, wordt er wel gecollecteerd.
info@lamdeni.nl

Reageren