Grootsgedrukt
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Concerten

The New York Cantors in de Snoge

Op zondag 17 december programmeert de EO om 23.36 uur (NPO 2) het unieke concert ‘The New York Cantors in de Snoge’. De uitzending is tijdens het Joodse Chanoekafeest. De drie wereldberoemde jonge cantors (voorzangers) uit New York – Yaakov Lemmer, Azi Schwartz en Netanel Hershtik – geven begin december een aantal speciale concerten in de Portugese Synagoge in Amsterdam waarvan de EO een registratie maakt. De begeleiding komt van maestro Jules van Hessen en zijn 34 leden tellende orkest met kamerkoor. De cantors zingen een religieus en populair repertoire, met arrangementen van Bob Zimmerman, succesvolle Nederlandse componist en arrangeur van film- en tv-muziek.

The New York Cantors
‘The New York Cantors’ bestaan uit de in Brooklyn geboren Yaakov Lemmer, hoofd-chazan van de Lincoln Center Synagogue; Azi Schwartz, geboren in Israël en senior-chazan van de Park Avenue Synagogue; en de eveneens in Israël geboren Netanel Hershtik, chazan van de Hamptons Synagogue op Long Island en zoon van de beroemde cantor Naftali Hershtik.

Portugese synagoge
In het hart van de oude Jodenbuurt in Amsterdam staat een uniek monument, de Portugese Synagoge, gebouwd tussen 1671 en 1675. Het interieur wordt verlicht met duizend kaarsen. De authenticiteit van het gebouw is altijd gewaarborgd gebleven. In deze unieke 17e-eeuwse setting vinden de uitvoering en opnames plaats van ‘The New York Cantors in de Snoge’. Een concert met klassiek cantoraal repertoire, maar ook traditioneel Joodse muziek en een knipoog naar Broadway.

Samenwerking
Deze concerten en tv-productie is een samenwerking tussen de EO, de Amerikaanse publieke omroep PBS en het Joods Cultureel kwartier.

Uitzendgegevens
17 december, 23.36 uur, NPO 2
23 december, 12.00 uur, NPO 2


Reageren