Grootsgedrukt
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Conferenties & Cursussen

Cursus ‘De Bijbel voor iedereen’

De Bijbel is hét geloofsboek voor christenen, maar niet altijd eenvoudig te begrijpen. Wil je meer thuis raken in de Bijbel? Jeugd met een Opdracht Heidebeek en Artios Bijbelschool organiseren in de eerste maanden van 2018 een cursus op basis van het boek De Bijbel voor iedereen van Age Romkes en Pieter Siebesma.

In negen avonden gaan we de hele Bijbel door. We staan stil bij het belang, ontstaan en karakter van de Bijbel. We denken na over waar de verschillende boeken over gaan, in welke tijd ze spelen en hoe ze te lezen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met profetische teksten en hoe leg je een gelijkenis uit? Naast veel informatie van de docenten wordt er ook elke avond geoefend met bijbellezen, om niet alleen veel kennis op te doen maar ook beter toegerust te worden voor het lezen in de praktijk.

De cursus is verrijkend voor iedereen die al wel enigszins vertrouwd is met de Bijbel maar er graag beter in thuis wil raken. De schrijvers van De Bijbel voor iedereen zijn ook de docenten van de cursus, samen met Johannes Woudstra van Jeugd met een Opdracht Heidebeek. De cursus vindt plaats op Heidebeek.
Stuur voor meer informatie of opgave een bericht naar bible@ywam.nl.

Samenvatting en praktische informatie
Wat? Negen avonden verdiepend onderwijs en praktische toerusting voor het lezen van de Bijbel onder leiding van drs. Age Romkes, dr. Pieter A. Siebesma en Johannes Woudstra BA.
Voor wie? Voor iedereen die al wel enigszins vertrouwd is met de Bijbel maar er graag beter in thuis wil raken.
Wanneer? Negen donderdagavonden. Data: 18/01, 01/02, 15/02, 08/03, 22/03, 05/04, 19/04, 03/05, 17/05. De avonden beginnen om kwart voor acht (inloop half acht) en eindigen uiterlijk om tien uur.
Waar? JmeO Heidebeek, Mussenkampseweg 32, 8181 PK Heerde
Prijs? Er zijn verschillende mogelijkheden:
€ 125
Hele cursus
€ 70
Vijf avonden over het Oude Testament
€ 55
Vier avonden over het Nieuwe Testament
€ 15
Per avond
Wie intekent voor de hele cursus ontvangt het boek De Bijbel voor iedereen ter waarde van € 19,99 gratis.
Studenten en anderen met een minimuminkomen betalen de helft.

Artios
Het inspirerende bijbelstudie netwerk Artios heeft als doel het stimuleren van ontdekkende, begrijpende en relevante bijbelstudie. Artios betekent ‘goed toegerust’.

Jeugd met een Opdracht is een internationale beweging van christenen vanuit vele denominaties. Wij zijn geroepen onze Heer Jezus lief te hebben, te aanbidden en te gehoorzamen, Zijn Kerk lief te hebben èn het gehele Evangelie uit te dragen voor de gehele mens in de hele wereld. God kennen en Hem bekend maken is onze missie!

Reageren


Johannes

26-03-2018 08:34
Ik reageer op de reactie van dhr. of mevr. Ketelaar: zou u een mail willen sturen naar bible@ywam.nl om u aan te melden. Vriendelijk bedankt!

J.l. Ketelaar

03-02-2018 05:43
Graag geef ik me op om de vier avonden NR te volgen