Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Conferenties & Cursussen

Christian Artist Seminar in Doorn

Voor de 37ste keer wordt van 29 juli tot en met 2 augustus het Internationale Christian Artists Seminar gehouden. Dat gebeurt op een nieuwe locatie, namelijk  op SBI-Zonheuvel te Doorn, want de behuizing in Duitsland was te klein geworden. Dat meldt organisator Leen la Riviere.

Het Christian Artists Seminar brengt 50 topartiesten, sprekers en vakdocenten bijeen en naar verwachting 200 deelnemers uit 25 landen. “Men komt voor inspiratie, creatieve vernieuwing en persoonlijke groei”, zegt de organisatie. “Artiesten van alle disciplines hebben deze jaarlijkse input nodig om werkelijk een zoutend zout en lichtend licht te zijn in het huidige cultuurgewricht.”

Plenair
Behalve plenaire vergaderingen aan het begin van de conferentie, waarin een uitgebreide oriëntatie over de huidige stand van zaken in de sector kunst en cultuur, zijn er workshops en masterklassen om de vaardigheden te verbeteren.

De plenaire meetings gaan over de dagelijkse realiteit van het als kunstenaar overleven ‘in een samenleving die zoveel kunstenaars en kunst heeft afgedankt’. Volgens de organisatie worden daar modellen aangereikt om als self-employed kunstenaar door innovatie nieuwe wegen te vinden. Er zijn lezingen en interviews, waarin toonaangevende artiesten toch, ondanks vele tegenslagen, verder zijn gegaan. “Daar valt ook veel van te leren door het aanstormende jonge talent.”

Workshops
In de workshops en masterklassen worden modellen gepresenteerd voor de dagelijkse beroepspraktijk en het familieleven. Er zijn 20 workshops in muziek (instrumenten, zang, singer-songwriter), 15 op het gebied van podiumkunsten (dans, theater, clowning, etc), 20 in de beeldende kunsten (2D en 3D) en 15 op het gebied van communicatie en media. Elke avond is er een festival, waarin acht verschillende artiesten optreden.

Zie voor het programma, deelname, inschrijving en kosten: www.christianartists.org. De voertaal van het Christian Artists Seminar is Engels. Plenaire delen worden ook naar Duits en Frans vertaald. Men kan inschrijven tot 10 juli. Het Christian Artists Seminar heeft de support van de EZA en de Europese Unie.





Reageren