#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Agenda

Nederland feliciteert Israël met 70-jarig jubileum

Op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) vindt er een groots felicitatieconcert plaats in de Grote Kerk van Apeldoorn, waar Israël gefeliciteerd wordt met haar zeventigste verjaardag! Met prachtige Israëlische muziek, samenzang en onderlinge verbondenheid.

Jong en oud zijn van harte welkom! Het belooft een muzikale en feestelijke bijeenkomst te worden, met medewerking van het Holland-Koor, het Hineni-orkest, Carla Leurs (viool), Ronald IJmker (orgel), Jan Lenselink (vleugel) en Noortje van Middelkoop (panfluit). De muzikale leiding is in handen van Jan Quintus Zwart en de meditatie zal worden verzorgd door Ds. Kees van Velzen.

Uitgebreide informatie over het programma, de sprekers én het project in Israël en ook de mogelijk een plaats te reserveren (€ 10,- p.p.) en om een donatie te doen voor het project, vindt u hier.

Nederland feliciteert Israël is een gezamenlijk initiatief van het Holland-Koor, Family7 en Christenen voor Israël en zij hopen op groot enthousiasme voor dit fantastische feest op donderdag 10 mei, waar we Israël van harte zullen feliciteren met haar zeventigste verjaardag!

Een cadeau voor Israël
In aanloop naar deze grootse gebeurtenis zal er een landelijke campagne plaatsvinden om geld in te zamelen voor kansarme kinderen in Israël

Het Feuerstein Instituut is een organisatie die mensen met een leerachterstand (om allerlei redenen) helpt om al hun potentieel te benutten. Bijvoorbeeld kinderen met een leerachterstand (bijvoorbeeld omdat zij uit een andere cultuur komen), kinderen met een verstandelijke beperking, kinderen uit een lastige omgeving waar veel schooluitval is (oost-Jeruzalem), mensen die hersenschade hebben opgelopen of mensen met dementie. Het Feuerstein instituut faciliteert al deze verschillende groepen om hen te helpen kansen te grijpen die ze al in zich hebben, maar die ze niet zelf kunnen ontplooien. Het is een leermethode die niet alleen de persoonlijke groei stimuleert, maar ook een enorme bijdrage geeft aan de samenleving in Israël.

Reageren


BASTIAAN

04-02-2018 06:42
Israël is Gods Wonder [14 mei 1948-2018] kan al bijna 70 jaar zijn zegeningen tellen wat betreft de superioriteit op militair en hightech gebied/terrein. Ik las dat Saoedi’s nu over een van de best uitgeruste legers op aarde beschikken. Iran aast op Israël, en niet te vergeten Turkije.

Maar...Had in 5 juni 1967 het Egypte van Nasser en Assad van Syrië en Hoessein van Jordanië ook geen groot onoverwinnelijk leger? Israël had toen maar Zes Dagen nodig om die legers finaal in de pan te hakken. Israël bevrijdde Jeruzalem en Tempelberg, [Psalm 48] Judea/Samaria, Golan/Gaza!

Net als de Filistijnen in Bijbelse tijden elkaar vaak te vuur en te zwaard bestreden zo zien we de Arabische volken en Palestijnen elkaar in 2017 en 2018 ten gronde richten. Shiiet tegen Soenniet en Fatah tegen Hamas. Enz.

De islam zorgt dat heel de aarde in een sneltreinvaart tot een woestenij wordt.

Weet u nog? Saoedi Arabië kreeg in 19 en 20 november 1979 al een voorproefje van 500 tot de tanden bewapende Iraniërs die de grote moskee in Mekka en de Kaaba wilde zuiveren/veroveren. Shiieten en Soennieten bevochten elkaar op leven en dood.

Alle details blz. 7-13 in het boek van G. Konzelman: In de naam van Mohammed.

Laten we blijven bidden voor de Vrede van Jeruzalem de stad van de grote Koning. Psalm 48 en 122 en de bekering van heel de Joodse Natie op één dag.

Alle details in Zacharia 12 en Romeinen 11. De dagen van het Antisemitisme zijn geteld. Israël zal spoedig tot HOOFD der volkeren worden volgens Jeremia 31 en Jesaja 60 en Openbaring 14 en 19.

Ik hoop het nog mee te maken. Shalom Israël - Le Chaim!!!