#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 063-Ik heb een goede kennis van de Bijbel! Ja Nee

Agenda

Ren mee voor de jongeren in Nederland

Athletes in Action organiseert op vrijdagavond 15 juni 2018 in vier steden in Nederland de Streetrun. De Streetrun is een sponsorloop waarbij lopers kilometers kunnen maken om geld bij elkaar te halen voor de jongeren in Nederland. Deelnemers rennen tussen de 3 en 21 kilometer, zodat de jongeren terecht kunnen in een community en niet meer weg hoeven te rennen voor de moeilijke omstandigheden waar zij in verkeren.

Eén op de negen jongeren in Nederland groeit op in armoede, en een groter aantal groeit op in moeilijke omstandigheden. Al 20 jaar investeert Athletes in Action in deze jongeren. In communities activeren we hen door hen over Jezus te vertellen en te investeren in hun persoonlijke groei. Dit heeft impact én maakt verschil in de levens van de jeugd. Athletes in Action organiseert de Streetrun, zodat de beweging in 2020 impact kan hebben op 2000 jongeren in 20 communities.
 
Wat is een community
Een community is een groep jonge mensen uit lokale kerken die wekelijks investeert in jongeren uit de wijk door een laagdrempelige activiteit. Sport, muziek en een goed gesprek zijn favoriet bij de jongeren.
 
Agapè
Athletes in Action is onderdeel van Agapè. Agapè heeft als missie dat iedereen in Nederland de kans krijgt om Jezus op een persoonlijke manier te leren kennen. Dit doet Agapè door christenen te mobiliseren om niet-christenen te bereiken met Gods liefde. Andere onderdelen van Agapè zijn de bewegingen IkzoekGod.nl, Streetlink, StudentLife en de hulpverleningsorganisatie GAIN. Meer over dit specifieke intitiatief lees je op www.streetrun.nl.


Reageren