#T Uitdaging 14-15 december in bus
Enquête: 035-Hebt u wel eens een burn-out gehad? Ja Nee

Concerten

Expositie 2018 "Van Letter tot Leven"

Van 26 oktober t/m 24 november, organiseert het Platform Kerk en Kunst in samenwerking met de Wilhelminakerk in Dordrecht, een expositie rond het thema "Van Letter tot Leven". De expositie wordt gehouden in de Wilhelminakerk in Dordrecht.

Het thema is geïnspireerd op 400 jaar Synode van Dordrecht, toen de Statenbijbel voor het eerst werd uitgebracht.

Gewone mensen kregen de beschikking over een Bijbel in gewone taal. Deze "Letter" komt tot op de dag van vandaag tot "Leven" in geloof en cultuur.

Kunstenaars
Ca 40 kunstenaars brengen deze "Letter" op hun geheel eigen manier tot leven. Met verwijzingen naar tekst en geloof, de Bijbel en haar verhalen. In schilderijen, beelden, objecten, installaties etc.

De expositie is geopend op woensdag t/m zondag, van 13.30 - 17.00 uur.

Activiteiten
Er worden rondom de expositie verschillende activiteiten georganiseerd. Zoals lezingen, kunstvespers en een lesbrief voor basis- en voortgezet onderwijs. Hieronder een overzicht:

Vrijdag 26 oktober: Opening door Ds. Gerrit de Fijter van de Nationale Synode, en met Peter Schoon, directeur van het Dordrechts Museum, en het Streekensemble onder leiding van van de Streek, 20.00 uur. Voor genodigden en gemeenteleden van de Wilhelminakerk.

Bron: Platform Kerk en Kunst

Reageren


Redactie Uitdaging

09-10-2018 03:19
Hallo Hans Berrevoets, bedankt voor het doorgeven van de typefout. Is hersteld intussen.

hans berrevoets

09-10-2018 12:27
Hartelijk dank voor de uitdagende aandacht voor deze mooie expositie die in Dordrecht op 26 oktober wordt geopend.
De directeur van het Dordrechts Museum en programma-directeur Dordtse Synode 400 jaar is Peter Schoon. Ik zag dat de S was weggevallen en dat kan een ieder overkomen.
In de kerk spreken op 26 okt ook nog Roel Ottow als voorzitter van de stichting kerk en kunst en ds. Michiel de Zeeuw van de Wilhelminakerk.