#T - Grootsgedrukt
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Concerten

Country Trail Band brengt nieuwe liedjes en klassiekers

‘Dankbaar’ is de titel van de nieuwe CD van de Country Trail Band. Het is ook het thema van de concerten die band eind oktober gaat verzorgen in samenwerking met Events4Christ. Op vrijdag 26 oktober in de oesterschelp Tholen, zaterdag 27 oktober in het Kruispunt in Alphen aan den Rijn en op zondagavond 28 oktober in De Basiliek in Veenendaal zal de Country Trail Band een programma brengen met nummers van het nieuwe album vermengd met bekende country gospelsongs.

Dankbaar is een mooi thema voor deze band die nu 33 jaar Nederland rondreist om mensen met country music te vertellen over Gods liefde. “We zijn dankbaar voor de vele zegeningen die de Heer ons in al die jaren heeft gegeven”, zeggen de bandleden. “We zijn dankbaar dat we mochten ervaren dat Hij steeds bij ons was over toppen en door dalen. En we zijn dankbaar dat we vele mensen mochten bemoedigen met onze liedjes.”

De traditie voortzetten
Al meer dan 30 jaar organiseerde Dirk Verburg van de stichting Local Gospel Projects jaarlijks een concert met de Country Trail Band in Alphen aan den Rijn. Later groeide dit uit tot een concert weekend met ook concerten in andere plaatsen. Dirk en zijn vrouw Gitta zijn nu gestopt met concerten organiseren, maar Dirks broer Siebren en zijn zoon Jacco van het bekende bureau Events4Christ zetten de traditie van deze jaarlijkse concerten met de Country Trail Band voort.

Laagdrempelig
De concerten kenmerken zich door hun laagdrempelige aanpak. De sfeer is heel gemoedelijk en er is volop gelegenheid tot interactie tussen publiek en band. Daarnaast is de toegang gratis. Er is wel een collecte. Kortom, een perfecte gelegenheid om familie en vrienden uit te nodigen die anders misschien niet snel naar een gospelconcert zouden gaan.

Nieuw werk en klassiekers
De laatste jaren wisselt de Country Trail Band bij het maken van CD’s Engelstalige en Nederlandstalige albums af. Deze zomer verscheen de Nederlandstalige CD Dankbaar met 19 nieuwe, eigen liedjes, uit het leven gegrepen. In Tholen, Alphen en Veenendaal zal de groep een flink aantal van die nieuwe nummers brengen. Ze worden afgewisseld met Engelstalige countrygospels. Die vormen de muzikale wortels van de Country Trail Band en die wortels verloochent de band niet. Speciaal voor de concerten van dit jaar put de band uit het rijke repertoire van de afgelopen 33 jaar. Muziekliefhebbers die de band al lang volgen zullen dus naast nieuwe werk ook aardig wat klassiekers voorbij horen komen.

Plaatsen en data
De gegevens voor de concerten zijn:
Vrijdag 26 oktober Oesterschelp, Lindhoutstraat 1a, Tholen aanvang 19.30 uur
Zaterdag 27 oktober, Het Kruispunt, Van Nesstraat 2, Alphen aan den Rijn, aanvang: 19.30 uur
Zondag 28 oktober, Bovenzaal van De Basiliek, Wiltonstraat 56, Veenendaal, aanvang: 19.30 uur

De toegang is vrij. Er wordt een collecte gehouden voor het bestrijden van de onkosten.
Wil je zeker zijn van een plaats, reserveer dan vooraf telefonisch via nummer 0297 237172 of per e- mail info@events4christ.nl.

Reageren