#Tb 15 euro gift
Enquête: 047-Leven wij nu al in de grote verdrukking? Ja Nee

Conferenties & Cursussen

30-3 Academie Muziek & Theologie organiseert opnieuw een boeiende cursus

In februari en maart 2019 organiseert de Academie Muziek & Theologie voor de tweede keer een driedaagse cursus voor (leidinggevende) muzikanten en zangers in de christelijke gemeente. Tijdens deze cursus verdiepen zij zich in (theologische) achtergronden van muziek en werken aan praktische muzikale en liturgische vaardigheden.

De vorige cursus (voorjaar 2018) werd enthousiast door de deelnemers ontvangen:

“Zeer inspirerend om mensen met zulke verschillende kerkelijke achtergronden te ontmoeten en uit te wisselen en te leren van elkaar”

“Fijn om eindelijk eens wat meer theologisch onderlegde visie op muziek te krijgen” o “zeer interessante, brede cursus”

Er is de afgelopen eeuw veel veranderd in de kerk en de kerkmuziek. Er zijn veel nieuwe ‘liedculturen’ ontstaan, er is een veelheid aan muzikale vormen en mogelijkheden. Gemeenteleden worden ook meer betrokken bij de eredienst, bijvoorbeeld door in een muziekgroep mee te spelen.

Dit roept ook vragen op: Hoe ga je om met die vernieuwingen? Wat is de rol van muziek in een viering? Wat is de taak van de muzikant/zanger ten opzichte van de predikant? Hoe kunnen zij elkaar beter begrijpen en de diensten samen vormgeven?

Met de drie cursusdagen in februari en maart biedt de Academie Muziek en Theologie (leidinggevende) muzikanten in de kerken en gemeenten de kans om zich verder te ontwikkelen in dit speelveld. Er komen uiteenlopende onderwerpen aan bod die deel uitmaken van een groter curriculum dat nog in ontwikkeling is. Cursisten leren omgaan met verschillende liedculturen, oefenen praktische muzikale vaardigheden en krijgen meer inzicht in de theologie van muziek.

Initiatiefnemer Kees van Setten zegt hierover:

“Muziek is meer dan een verzameling noten. Daarom ben ik enthousiast over deze opleiding die muzikanten in kerk en gemeente bewust wil maken van de boeiende theologische, liturgische en creatieve wereld om die noten heen.”

Tijdens de cursus ontwikkelt men nieuwe kennis en vaardigheden op het gebied van muziek en liturgie. Daarnaast wil ze ook een ontmoetingsplaats zijn voor muzikanten met een uiteenlopende (kerkelijke en muzikale) achtergrond.

Docenten zijn onder meer Frank den Bakker, Roel Bosch, Jaco Mulder, Wim Ruessink, Kees van Setten en Bart Visser. Samen vertegenwoordigen zij een veelheid aan kerkelijke culturen en muzikale voorkeuren en kijken er naar uit hun ervaring te delen.

De laatst cursus vindt plaats op:
    zaterdag 30 maart 2019 (10.00 – 16.00 uur)

Meer informatie, de cursusdata en aanmelden.

Reageren