#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Agenda

Tear viert 10-jarig jubileum veertigdagenkalender

Ontwikkelingsorganisatie Tear brengt voor de tiende keer een veertigdagenkalender uit. Dit jaar is het thema daarom ‘40 dagen vieren’. De kalender helpt lezers om bewust toe te leven naar Pasen èn bewust in het leven te staan.

Net als andere jaren is de Tear-kalender een combinatie van inhoudelijke, bijbelse overdenkingen en een variatie aan tips en praktijkvoorbeelden rond het thema gerechtigheid. Uit de evaluaties van de afgelopen jaren blijkt dat de kalender mensen daadwerkelijk in beweging zet. Campagneleider Joost van Dieren: ‘Soms gaat dat om heel praktische dingen. Zet je tuinbankje niet achter, maar voor je huis, raadden we de lezers eens aan. We kregen reacties van mensen die dat gedaan hebben en nu veel meer contact hebben met de buurt. Dat is bemoedigend om te horen. We hopen dat lezers via de kalender ontdekken dat ze op verschillende manieren met gerechtigheid aan de slag kunnen gaan.’

Van kruimels tot Judas

De nieuwste kalender werkt het thema vieren uit aan de hand van de laatste viering van Jezus: Het avondmaal. Elke auteur reflecteert op een ander onderdeel van de ‘maaltijd’: van de ‘uitnodiging’ en ‘de gasten’ tot de ‘kruimels’ en de ‘Judas’. Schrijvers die aan deze editie meewerkten zijn: Jeannette Westerkamp, Jurjen ten Brinke, Mariska Potters, Jan Wolsheimer, Mirjam van der Vegt, Marnix Niemeijer, Petra de Nooy en Otto de Bruijne.
 
Gratis materialen

De Tear-kalender is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip in christelijk Nederland. Steeds meer christenen van uiteenlopende denominaties lezen mee, soms samen met hun kerkelijke gemeente. Als aanvulling op de kalender zijn op de www.tear.nl/kalender gratis materialen te downloaden, zoals een liturgie voor de Stille Week, programma’s voor kinder- en jeugdwerk (een samenwerking van Tear, Er op uit! en Young and Holy) en een handleiding met gespreksvragen voor kringen geschreven door Herman Bouma, programmaleider van Umoja Nederland. Daarnaast ontvangt iedereen een gezinsschriftje (een samenwerking tussen Tear en opvoedingsmagazine Jente) om ook met jonge kinderen de veertigdagentijd bewust te kunnen beleven.

Bron: Tear / Website: www.veertigdagenkalender.nl

Reageren


BASTIAAN

24-01-2019 10:07
Waarom brengt Tear voor de Tiende keer een veertigdagenkalender uit? Dit jaar is het thema daarom ‘40 dagen vieren’. De kalender helpt lezers om bewust toe te leven naar Pasen èn bewust in het leven te staan?"

Weet Tear dan nog niet dat die antisemitische Roomse Paasdatum afwijkt van de Joodse Pascha-datum zoals die vermeld wordt in Exodus 12? De 14-de Nisan.

De Roomse kerk heeft onder Keizer Constantijn de Grote AD 325 bewust een andere zogenaamde "christelijke" Paasdatum ingesteld om niets met met het Joodse volk van doen te hebben. Zij werden vanaf toen als de moordenaars van Christus, het doden van God belasterd. Wisten die Roomsen niet meer dat Jeshua als Jood geboren werd uit de Stam Judah in Israël te Bethlehem. Zie Matth. 1:1.

Een Jood die het waagde om op Goede Vrijdag [ook al weer zo'n heidense dag] zijn neus buiten de deur te steken pleegde in feite zelfmoord. Denk ook eens aan de Roomse Passiespelen waar nog steeds ook in 2019 Joden uitgejouwd worden voor moordenaars van Christus.

Deze gemene en afschuwelijke dwaalleer duurde voort tot Paus Johannes XXIII zijn oprechte spijt hierover betuigde in het Tweede Vaticaans Concilie in Rome. 1962-1965.

Alle details van deze Paus en het afschuwelijke regime van zijn kerk richting de ontelbare Joden zijn te lezen in het boek van Peter de Rosa - Stadhouders van Christus- De schaduwzijde van het PausDom Blz. 7-13.