‘Gave kampen’ voor vluchtelingen- en Nederlandse jongeren

0
22

Vanaf begin augustus houdt stichting Gave weer kampen voor vluchtelingen- en Nederlandse jongeren. De reactie van vluchtelingenjongere vorige keer: “Ik ben zes maanden in Nederland. Ik kende niemand, maar door kamp heb ik goede vrienden.” 

Vluchtelingenjongeren in Nederland leven in moeilijke omstandigheden. Ze groeien op tussen verschillende culturen en hebben te maken met trauma’s uit het verleden. In de Gave-kampen komen ze Nederlandse jongeren van 13-23 jaar tegen. In deze interculturele setting leren ze elkaar en God (beter) kennen door sport, spel en Bijbelstudie.

Dat heeft soms grote uitwerking. Milad vertelt: “Mijn hele familie is tot geloof gekomen, het begon allemaal toen ik een Bijbel mee had gekregen bij een jongerenkamp van Gave.” Maar ook Nederlanders laat de ontmoetingen niet ongemoeid. Mathijs vertelt: “Mijn horizon is verruimd. Mijn geloof is altijd de basis van mijn leven geweest. Maar als je in aanraking komt met andere culturen, ontdek je pas wat het geloof kan betekenen.”

Gave volgt de coronarichtlijnen die vanuit het RIVM worden voorgeschreven. De kampen zijn in augustus op een locatie in Lunteren. Er zijn kampen voor 13 t/m 15 jaar, 16 t/m 17 jaar en 18 t/m 23 jaar. Er is bij verschillende kampen nog plaats. Meer informatie: www.gave.nl/kampen.