Inspiratiedag voor kunstliefhebbers en -commissies van kerken

0
22

Het Platform Kerk en Kunst houdt op 12 februari in Zeist een inspiratiedag voor leden van kunstcommissies en ‘kerkleden die iets willen organiseren met kunst in de kerk’.

Na een aantal jaren symposia en exposities te hebben georganiseerd, vindt het platform dat het nu tijd is om iets te doen voor kunstcommissies. Een enquête onder meer dan zestig kunstcommissies leerde dat kunst vooral de geloofsbeleving ondersteunt en dat mensen graag in contact komen met andere kunstcommissies.

Met de uitslag van de enquête in de hand heeft de organisatie een programma opgesteld ‘vol uitwisseling, prikkeling, kunst en ontmoeting’. deelnemers kunnen meepraten over vragen als: Wat heb je op het oog met kunst in de kerk? Hoe betrek je de gemeente bij activiteiten? Hoe kun je God aanwezig stellen met kunst?

Ieders inbreng wordt dus gewaardeerd, maar daarnaast kunnen de deelnemers luisteren naar een prikkelende presentatie over kunst in de kerk, meedoen aan workshops, lachen bij het cabaret, kunstenaars ontmoeten (speeddaten) en nog veel meer. Er is ook een optreden van liedschrijver Matthijn Buwalda

De inspiratiedag is in het Kerkelijk Centrum in Zeist, waar de RIVM-maatregelen rondom corona in acht kunnen worden genomen. Meer informatie en aanmelden op platformkerkenkunst.nl.

Foto: Detail van een object in La Sagrada Familia, Barcelona. (Unsplash/Bruno Martins)