Nationale Week van het christelijke boek 26 mei t/m 5 juni

0
139

De landelijke Week van het christelijke boek (WCB), uitgesteld naar de zomer vanwege de sluiting van de boekhandels, wordt dit jaar gehouden van 26 mei t/m 5 juni. Nu de (christelijke) boekwinkels volgende week de deuren verder openen, is er weer ruimte voor dit jaarlijkse boekenfeest.

Week van het christelijke boek
De Week van het christelijke boek is een initiatief van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak (BCB). De campagne, die nauw aansluit bij de algemene Boekenweek, stimuleert het leesplezier, richt zich op leesbevordering en promoot het christelijke boek in het algemeen.

Uitstel
Omdat de winkels door de lockdown gesloten waren en dit fenomeen het beste tot zijn recht komt als de boekhandel open is, werd besloten de WCB uit te stellen. In maart was er wel aandacht voor boeken en lezen in de christelijke boekhandel door middel van livestreams met topauteurs.

Actieboekje
Tijdens de WCB gaat veel aandacht uit naar het speciale actieboekje Gewijde chaos van Annemarie van Heijningen-Steenbergen. Ze schreef deze novelle over de ups en downs in een domineesgezin. Dit boek krijgen klanten gratis in de boekhandel bij besteding van € 15,- aan boeken.

Bron: BCBplein / Foto: Pixabay.com