Jenö Sebök verzorgt lezing voor Stichting Sense: ‘Wij zijn meer dan ons brein’

0
85

Veel wetenschappers gaan uit van de vooronderstelling dat de mens uitsluitend uit materie bestaat. Met als gevolg dat heel ons denken, doen en laten, bestuurd wordt door ons brein. De hersenonderzoeker Dick Swaab heeft die leer uitgelegd in zijn boek Wij zijn ons brein. De uiterste consequentie is dat we een willoos slachtoffer van onze natuur zijn en niet meer verantwoordelijk voor ons gedrag. ‘Zo zijn we nou eenmaal geboren en opgevoed.’ Dat geloof is verlammend en zal je niet stimuleren om aan je karakter te werken.

De Bijbel leert ons dat we door God uit stof en geest tot levende wezens gevormd zijn. Dat maakt ons wel verantwoordelijk voor onze daden.

Over dat geestelijke aspect van de mens heeft Jenö Sebök in verband met zijn bediening van het bevrijdingspastoraat diep nagedacht. In het menselijk lichaam kunnen meerdere geesten wonen. Ten eerste zijn eigen menselijke geest, ten tweede de heilige Geest en ten derde boze geesten. Over zijn bevindingen heeft hij een boek geschreven, Je bent meer dan je brein. Wees welkom en luister naar de lezing over dit boeiende onderwerp.

Er is voldoende ruimte om aan de coronamaatregelen te voldoen. Wel verplicht registreren via website Stichting Sense.

De lezing zal plaatsvinden op zaterdag 31 oktober 2020 in kerkgebouw ‘Immanuel’, Kraanvogelstraat 1, Amersfoort. Aanvang 14.30 uur (zaal open 14.00 uur). De toegang is gratis (wel collecte). Registreer u tijdig via de website van de stichting om verzekerd te zijn van een plaats.