Lev verplaatst albumtour naar oktober

0
73

Dansen In De Regen, het nieuwe album van de band Lev, zou op vrijdag 13 maart gepresenteerd worden. Maar net vanaf die datum verbood de overheid samenkomsten en moest ook de voorjaarstour uitgesteld worden. De groep heeft nu in oktober een najaarstour gepland.

Dansen In De Regen is het zesde album. Er staan luisterliederen en meezingers op. Veel nummers zijn geïnspireerd op Bijbelteksten. Zo doet Herder Van Mijn Hart denken aan psalm 23. In Ik Geloof klinkt Marcus 9 vers 24 door: Ik geloof, kom mijn ongeloof te hulp.

Verlies
Zelf zegt de band over hun nieuwe album in het voorwoord in het cd-boekje: “Een nieuw album met twaalf nieuwe liederen die het leven met God van alledag ademen: vol blijdschap en verdriet, vol vragen en hoop. En boven alles: vol verwachting.”
De zeskoppige band vertelt dat het een bewogen jaar voor hen was. “In het afgelopen jaar werden drie van ons vader. Het was ook een jaar van intens verdriet om het verlies van een dierbare vriendin. Een periode van rouw, vol vragen, boosheid en verdriet waarin we soms geen idee hadden hoe we nog moesten geloven. Maar in alles wat we samen meemaakten, bleek God er telkens weer te zijn op Zijn manier. Dat leerde ons steeds weer dankbaar te zijn en te genieten van elke dag. Daarom kijken we ook vol hoop uit naar de toekomst en zingen onze liederen.”

Bemoediging
Ze hadden erg uitgekeken naar het presentatiefeest van Dansen In De Regen op vrijdag 13 maart. “Tijdens de concerten wilden we je het verhaal achter het album vertellen en de liedjes ook eindelijk live ten gehore brengen. Maar goed, we weten allemaal hoe het is gelopen; vanaf die datum mochten er geen evenementen meer georganiseerd worden. Ontzettend balen voor ons allemaal. We hopen dat jullie desondanks wel genieten van het album en dat de liederen je in deze tijd bemoedigen en vreugde en troost brengen waar nodig.”

Dansen
“Tegelijkertijd geeft een crisis ook weer ruimte voor nieuwe creativiteit, nieuwe inzichten en merken we meer en meer wat echt belangrijk is. Ook in deze tijd mogen we leren dansen in de regen. Als alles om ons heen onzeker is en weg lijkt te vallen, dan mogen wij weten dat God nog steeds dezelfde is. Hij is onze vreugde, onze kracht. Juist in deze tijd merken we dat onze muziek mensen bemoedigt, verbindt en hoop geeft. En dat is nu precies waarom we doen wat we doen!”

Lev heeft besloten om de tour te verplaatsen naar het najaar en het aantal locaties uit te breiden met twee nieuwe locaties: Zwolle en Woerden. Op 2 oktober staat de groep in Apeldoorn, op 3 oktober in Hoogeveen, 9 oktober in Barendrecht, 10 oktober in Amersfoort, 16 oktober in Woerden en 17 oktober in Zwolle.

Website: Band Lev