Home > agenda > Stichting Gave organiseert ‘Gave-dag’ over omzien naar vluchtelingen / 23 maart 2024 (Amersfoort)

Stichting Gave organiseert ‘Gave-dag’ over omzien naar vluchtelingen / 23 maart 2024 (Amersfoort)

door | 23 januari 2024 | agenda

Stichting Gave organiseert op zaterdag 23 maart in Amersfoort de jaarlijkse Gave-dag ‘Goed volk!’. Een dag vol inspiratie en praktische ideeën. Voor iedere christen die betrokken is bij vluchtelingen, of hierin geïnteresseerd is.

Als je vroeger door de achterdeur bij iemand naar binnen liep, kon je roepen: “Goed volk!” Gave wil bezoekers van de dag inspireren om zo naar vluchtelingen te kijken en om zelf goed volk voor hen te zijn. Een vernieuwd seminarprogramma en inspirerende toespraken maken dit concreet om bezoekers dit handen en voeten te kunnen geven.Ook ontdekken bezoekers wat God in de Bijbel hierover zegt. Gave wil vrijwilligers oproepen om vluchtelingen lief te hebben en zicht geven op het grotere perspectief: het contact met vluchtelingen vormt een onderdeel van de vervulling van Gods wereldwijde plan voor de volken.

Tips en training
Op de Gave-dag krijg je relevante tips om te groeien in je contact met vluchtelingen. De dag is voor iedereen die contact heeft met vluchtelingen in het asielzoekerscentrum of een reguliere woning in de wijk. Het programma is ook geschikt voor bezoekers die zich willen oriënteren op contact met vluchtelingen. Nieuw dit jaar is een apart trainingsmoment voor medewerkers en vrijwilligers rondom Houses of Joy, Connect-Us groepen en Gave-jongerenkampvrijwilligers.

Aanmelden
Locatie: Corderius College, De Ganskuijl 105, 3817 EZ Amersfoort

Tijd: 10.00-16.00 uur
Kosten: 15 euro (tot 23 februari, daarna: 20 euro). Dit is inclusief een lunch en een multiculturele borrel.
Aanmelding: gave.nl/gave-dag1


Bron: Stichting Gave

Lees ook