Home > artikelen > Bram Krol, tweede goeroe van de Kirati in Nepal

Bram Krol, tweede goeroe van de Kirati in Nepal

door | 21 april 2023 | artikelen

Al jaren ziet een grote groep Nepalezen dominee Bram Krol uit de PKN als een gezaghebbende leermeester. Enkele maanden geleden deelde hij tijdens een grote bijeenkomst het Evangelie. ‘Veel van de toehoorders overwegen nu christen te worden,’ aldus de goeroe van gereformeerde huize. Uitdaging zocht hem op…

Het hele artikel is dus te lezen in de papieren versie van Uitdaging (de abonnees ontvingen hem tussen 9 en 13 mei). Dat blad kun je op deze website vanaf begin juni ook online doorbladeren, dus neem tegen die tijd nog even een kijkje.

Voor lezers die op zoek zijn naar Brams antwoorden op de drie extra vragen die we aankondigden, die vind je hier:

1) Had ik iets verteld over wat ik gelezen had over de Kitratibeweging? Ik had niets gelezen, alleen mondeling informatie gekregen van mensen zowel in India als in Nepal, maar toen ik vertelde van mijn ingeving wist ik nog niet dat Iman Singh Semjong had samengewerkt met goeroe Phalgunanda.

2) Ongemakkelijk? Soms. Het opent ook veel deuren. Als mensen voor me neerknielen, sjor ik ze weer overeind.

3) Tienduizenden? We hebben een plan opgesteld om veel mensen te trainen als nazorgleiders van kleine Bijbelgroepen. Tientallen uit de Kiratigebieden zijn al getraind. Wanneer er een massale beweging komt opzetten, zullen we mensen daarvoor moeten opleiden die nog niet openlijk Christen zijn. Met die leiders moeten we dan intensief contact onderhouden.

Meer informatie over Bram en zijn stichting Facilite vind je hier.

Lees ook