Home > artikelen > Uitdaging is vernieuwd! Blader ‘m hier online door…

Uitdaging is vernieuwd! Blader ‘m hier online door…

door | 21 april 2023 | artikelen

Als onze berekeningen kloppen, verscheen de allereerste Uitdaging in het najaar van 1973. Het blad bestaat dus al bijna 50 jaar. Destijds was het een uitgave van het Instituut voor Evangelisatie (later Agapè). Bedoeling was om mensen die betrokken waren bij evangelisatiewerk aan te moedigen en te informeren over allerlei bijeenkomsten en conferenties. Later kreeg Uitdaging het karakter van een maandelijkse nieuwskrant. En met de verschijning van de meest recente editie – nummer 444 (mei 2023) – gaat het blad weer een nieuwe fase in. Iets meer daarover (het blad, deze website en ons motto) vind je op de pagina Over Uitdaging.

Ander jasje
De nieuwste editie heeft een iets ander jasje aangetrokken. Van een krant is het een magazine op A5-formaat geworden. Maar de inhoud sluit nog altijd goed aan bij hoe het blad ooit begon. Het motto is vanaf dit nummer: het Evangelie omarmen én doorgeven. Deze vernieuwde Uitdaging valt in de tweede week van mei bij de abonnees op de mat. Je vindt in dit nummer verhalen over PKN-dominee Bram Krol, die als goeroe gezien wordt door honderdduizenden Nepalezen; over een Belgische zendingsorganisatie die teruggaat naar haar wortels en ondertussen de kerk hervormt; en over hoe ouderen een cruciale rol spelen bij internetorganisatie GlobalRize. Ook vind je er een bijbelstudie, kort nieuws, vacatures, collecte-ideeën, agenda-items en bijzondere quotes. Een groot aantal christelijke organisaties werkt mee aan de samenstelling van het blad.

Gratis abonneren
Ben je geen abonnee? Geen nood, hieronder kun je het hele blad online doorbladeren. En als je de papieren versie volgende keer wel graag thuis wil ontvangen, dan kun je je hier gratis abonneren (nee, ook geen verborgen kosten of administratiekosten). De vernieuwde Uitdaging verschijnt twee keer per jaar, we hopen de volgende editie eind november bij jou thuis te bezorgen.

Tags:

Lees ook