Podcast over Geloven in een God die geneest

0
181
Hans Versleijen reist de hele wereld rond, spreekt over genezing, bid voor mensen en maakt de grootste wonderen mee. Toch verloor hij acht jaar geleden zijn vrouw aan alvleesklierkanker. Bizar genoeg is zijn geloof groter dan ooit: “je moet gewoon nooit opgeven.”

#9: HANS VERSLEIJEN – Geloven in een God die geneest (8 jaar na je vrouw aan kanker overleed).

We hebben het in deze podcast van de Kolkshow over:

1) Hoe Hans onlangs bad voor iemand met uitgezaaide kanker. En een paar weken later bericht kreeg dat bij een laatste controle de arts tot zijn verbazing had vastgesteld dat de kanker verdwenen was.

2) Hoe Hans niks had met het christelijk geloof. Tot zijn schoonvader van zijn alcoholverslaving af kwam. En hoe hij zich vervolgens verbaasde over de christelijke wereld waar hij terecht kwam.

3) Dat hij geloven vrij snel saai vond. Totdat iemand hem uitlegde dat iedereen Gods stem kon verstaan. Dat God niet ver weg is, maar IN je. Toen werd het leuk.

4) Waarom kerst voor Hans niet gaat over ‘het lieve baby’tje Jezus’. Maar WEL gaat over de God die als een ongetemde leeuw naar de aarde kwam ‘om de werken van de duivel te vernietigen’. Dat is de basis van zijn geloof achter genezing: God haat ziekte, God haat dood en Jezus kwam om te herstellen wat mis is gegaan.

5) Hoe bidden voor zieken werkt. Hans vertelt wat hij leerde van een Nigeriaanse pastor met wie hij de wereld rondreisde: dat bidden voor zieken werkt als je weet wie je bent en welke autoriteit je hebt.

6) Wat je doet als je vrouw overlijdt aan alvleesklierkanker. En hoe het kan dat je acht pittige jaren later nog steeds vertrouwen hebt in God als Vader, dat je nog steeds gelooft in zijn goedheid en dat je bidden voor genezing nog steeds het mooiste vind wat er is.

Beluister de podcast onder meer via:
Spotify
iTunes

Genoemd tijdens de podcast:
De website van Hans: www.aliveimpact.org
Hans op Instagram: www.instagram.com/doc_alive/
Hans op Facebook: www.facebook.com/hans.versleijen