Home > collecte-ideeën > 11 ideeën voor een collecte of gift (mei 2023)

11 ideeën voor een collecte of gift (mei 2023)

door | 4 mei 2023 | collecte-ideeën

In elke papieren editie van Uitdaging bevelen we een aantal projecten van onze partners bij je aan. Hieronder de collecte-ideeën uit de editie van mei 2023 (nummer 444):

1) Ethiopische moslims
Door het mediawerk komen Ethiopische moslims tot geloof. Daarom werft TWR middelen om in Ethiopië nieuwe programma’s beschikbaar te maken en meer audiospelers te verspreiden.
Steun dit project van TWR

2) Bijbelcursus voor Oezbekistan
People International is ontwikkelaar van een meerdelige Bijbelcursus voor nieuwe gelovigen langs de Zijderoute. Een deel van de cursus wil men nu in het Oezbeeks vertalen. De kosten hiervan bedragen 700 euro.
Support dit werk

3) GlobalRize Zendingshuis
Vanaf september hoopt het team van GlobalRize te verhuizen naar een nieuw kantoor in ‘t Harde. Zoals overal in de bouw zijn de kosten van de nieuwe locatie onverwachts flink hoger geworden. Financiële bijdragen zijn daarom zeer welkom.
Draag een steentje bij aan het GlobalRize Zendingshuis

4) Ondersteuning Egyptische kerk
Living Springs ondersteunt Egyptische kerken met onderwijs en armoedebestrijding. Help deze stichting om nóg een kerk met allerarmsten maandelijks te voorzien van voedseltassen.
Doneer

5) Hoorapparaten Jordanië
Als je uit een arm gezinnen in Jordanië komt en je hebt ernstige gehoorproblemen, dan is er niet veel hoop op een goed gehoorapparaat. Daarom zijn Pioneers zendelingen speciaal voor deze groep kinderen gestart met een hulp-project.
Giften kunnen worden gegeven via NL49 INGB 00082078 60 t.n.v. Stichting Pioneers o.v.v. hoorapparaten Jordanië.

6) Uitbreiden vruchtbaar werk Turkije
We zijn dankbaar voor onze zendelingen die in Turkije Gods liefde uitdelen en we zien er de vruchten van. Graag willen we dit werk uitbreiden. Wij vragen uw steun in gebed en financiën om dit mogelijk te maken.
Support het werk in Turkije

7) Leven en getuigen in ‘Verweggistan’
Silke*  krijgt een broertje of zusje. Als de baby geboren is, gaan ze verhuizen naar één van de Stan-landen. Haar vader en moeder hebben de afgelopen jaren trainingen doorlopen om aan de slag te gaan als zendingswerkers. Ze worden uitgezonden via zendingsorganisatie Interserve en gaan leven als ‘tentenmakers’. Dat wil zeggen: een baan zoeken in het land en relaties aan gaan met mensen. Zo willen ze heel eenvoudig en kleinschalig getuigen van hun geloof in Jezus Christus. Dit gezinnetje heeft nog wat extra financiële ondersteuning nodig.
Maak het werk van deze familie mede mogelijk

8) Een Bijbel voor iedereen
Wereldwijd heeft 1 op de 5 mensen nog geen toegang tot de Bijbel in de taal van hun hart. Eén Bijbelvers vertalen kost 15 euro. Hoeveel Bijbelverzen neemt u voor uw rekening?
Help Wycliffe Bijbels vertalen

9) Vergeten ramp: cholera in Congo
Rond de stad Goma (in Congo) is een grote uitbraak van cholera gaande. Een van de vergeten rampen in deze wereld. Medair helpt met medische zorg en financiële steun.
Steun Medair

10) Kerkenpakket
Voor de Zondag voor de Vervolgde Kerk (4 juni) kun je een kerkenpakket aanvragen, met daarin materialen om de dienst vorm te geven, zoals een preekschets, een collectevoorstel en kindermateriaal.

11) Verhuizen naar een nieuw kantoor
ETHNOS360 is op zoek naar een nieuwe kantoorruimte in Veenendaal. Daarmee zullen de kosten voor het in Nederland kleine kantoor wel stijgen.
Help mee

Foto: (c) Open Doors

Tags:

Lees ook