Home > kort nieuws > 11 YWAM-zendelingen overleden bij busongeluk Tanzania

11 YWAM-zendelingen overleden bij busongeluk Tanzania

door | 26 februari 2024 | kort nieuws

Afgelopen zaterdag zijn bij een busongeluk 11 zendelingen om het leven gekomen van de organisatie Jeugd Met Een Opdracht (YWAM). Dit gebeurde vlakbij de stad Arusha in het noord-oosten van het land.

Leiders en studenten, betrokken bij het Executive Masters Program, waren samen met andere YWAM’ers op een excursie. Een van hun minibusjes werd geraakt en overreden door een grote vrachtwagen met vermoedelijk kapotte remmen. Twee YWAM’ers verkeren nog in kritieke conditie en vijf anderen zijn in stabiele toestand. Bij het incident is ook de buschauffeur en een aantal andere weggebruikers om het leven gekomen.

YWAM dankt voor gebed en vraagt om hulp
Op haar website laat YWAM weten dat constant gebed in deze moeilijke tijd erg wordt gewaardeerd. Als organisatie staan ze rond de families van de slachtoffers..

YWAM staat met deze tragische gebeurtenis ook onverwacht voor grote financiële uitgaven (repatriëring, medische evacuatie, gezinsondersteuning, begrafeniskosten en vele andere logistieke zaken). De geschatte kosten van al deze regelingen bedragen ongeveer 350.000 dollar. Om dit geld bij elkaar te krijgen, is een noodfonds in het leven geroepen.

Bron: YWAM

Lees ook