Home > kort nieuws > Bid tussen Hemelvaart en Pinksteren voor 5 mensen in je leven

Bid tussen Hemelvaart en Pinksteren voor 5 mensen in je leven

door | 11 april 2024 | kort nieuws

In 170 landen bidden christenen specifiek voor vijf mensen in hun eigen netwerk. Tussen Hemelvaart en Pinksteren initieert de Anglicaanse Kerk dat christenen specifiek bidden dat mensen Jezus leren kennen. Sinds 2016 vindt dit initiatief plaats onder de naam Thy Kingdom Come.

Bidden voor iemand in je omgeving is krachtig en één van de mooiste dingen om te doen. Christenen wordt gevraagd om tien dagen te bidden om de komst van de Heilige Geest en geloof voor hen om wie wij geven. Via de zendingsorganisatie IZB is allerlei materiaal beschikbaar in het Nederlands. Hier is het bekend onder de naam Uw Koninkrijk Kome. Daarnaast sluiten veel lokale gemeenten en christelijke organisaties zoals Alpha Nederland en de Evangelische Omroep zich aan bij dit initiatief.

Aartsbisschop Justin Welby heeft een gebedsdagboek geschreven. Deze is vertaald door de IZB en is op hun website te downloaden. Ook wordt er door de zendingsorganisatie een speciaal gebed aangeboden voor de zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren. Dit is de zogenaamde Wezenzondag. Deze is geschreven door ds. Kees van Ekris.

Bron en foto: IZB

Lees ook