Home > kort nieuws > Christelijke studentengroep evangeliseert 8 weken op Amerikaanse elite-universiteiten

Christelijke studentengroep evangeliseert 8 weken op Amerikaanse elite-universiteiten

door | 27 maart 2024 | kort nieuws

De christelijke organisatie Christian Union start deze week voor de derde keer hun evangelisatiecampagne CU Rise. Acht weken lang wordt het evangelie vrijmoedig gedeeld op de meest invloedrijke universiteiten van Amerika. Het thema van dit jaar is: Jezus ontwricht.

Sinds 2022 richt Christian Union (CU) met CU Rise haar pijlen specifiek op de universiteiten binnen de zogenoemde Ivy League. Het neusje van de zalm op het gebied van universitair onderwijs in Noord-Amerika. Dit gebeurt met de bedoeling om het geestelijke klimaat op seculiere universiteiten te bewegen. Deze universiteiten zijn het namelijk die een bovengemiddeld groot aantal Amerikaanse en mondiale leiders voortbrengt.

Oprichter en voorzitter van CU, Matt Bennet, zegt tegen The Christian Post dat dit thema gekozen was ‘om studenten kennis te laten maken met de radicaliteit van Jezus.’ “Studenten hebben vandaag de dag vaak helemaal geen kennis van de belangrijkste boodschap in de geschiedenis van de mensheid”, aldus Bennett. “We moeten er echter alles aan doen om hen de kans te geven Jezus te leren kennen en in Hem te gaan geloven.”

Lees meer op de website van Christian Union >

Bron: Christian Union / Christian Post
Foto: Pixabay

Lees ook