Home > kort nieuws > Een hoopvolle toekomst voor ‘onaanraakbare’ Veena

Een hoopvolle toekomst voor ‘onaanraakbare’ Veena

door | 31 maart 2023 | kort nieuws

Het is het land van de Mount Everest en het Himalaya-gebergte. De imposante bergtoppen steken boven het wolkendek uit als je over Nepal vliegt. In dit prachtige land is slechts 1,4% van de bevolking christen. Het aantal christenen groeit echter elk jaar!

Ergens in het oosten van Nepal ontmoeten enkele TWR-medewerkers een jong meisje. Ze schatten haar ongeveer vijftien jaar oud. Zelf weet ze haar leeftijd niet precies, want het staat niet geregistreerd. Ze is namelijk een onaanraakbare. Ze behoort niet tot een van vier kasten uit het Hindoeïsme, maar is een ‘outcast’. Een buitenbeentje, iemand die overal buiten valt. Daar kun je niks aan doen, want het is ‘karma’ in welke positie je geboren wordt. Ze zal dus haar hele leven een onaanraakbare blijven.

Sinds een jaar luistert Veena naar het programma ‘Hoop voor Vrouwen’ en andere christelijke programma’s. Ze heeft een mobieltje waarop ze naar FM-zenders kan luisteren. Ze vertelt dat de programma’s haar geraakt hebben, dat ze er door is veranderd. ‘Ik heb veel zegeningen ontvangen sinds ik luister. Het is heel leerzaam en goed en ik geloof dat deze programma’s ook voor veel andere mensen tot zegen kunnen zijn.’

Veena heeft contact met een voorganger en ze geeft aan dat ze graag gedoopt wil worden. Hij moedigt haar aan te blijven luisteren naar de programma’s en Bijbel te lezen. Vooral onaanraakbaren zijn kwetsbaar als ze christen worden, want ze kunnen verstoten worden door hun familie. Dan hebben ze helemaal niemand meer.

Vooral onaanraakbaren zijn kwetsbaar als ze christen worden, want ze kunnen verstoten worden door hun familie.

Veena groeit in haar geloof en haar gezicht straalt van blijdschap als ze vertelt over Jezus. Ze is nog jong, maar voor haar is het duidelijk dat een hoopvolle toekomst alleen bij Jezus te vinden is. Korte tijd later krijgt de media-organisatie het bericht dat Veena inderdaad is gedoopt. Een langgekoesterde wens gaat in vervulling.

Ze kan niet zwijgen over de boodschap die ze gehoord heeft en blijft er anderen over vertellen. Zo moedigt ze haar leeftijdgenoten aan om ook naar de radio te luisteren, omdat ze de programma’s erg mooi vindt. Sommigen zijn inderdaad gaan luisteren, maar anderen hebben er geen behoefte aan. Wie weet is er op een dag een kerkje in haar dorp, doordat dit jonge meisje begon te luisteren naar de programma’s van TWR én het Goede Nieuws weer doorvertelde.

* Veena is een gefingeerde naam. Het meisje op de foto is niet de persoon in het verhaal.
Bron: TWR Missie & Media Magazine

Lees ook