Home > kort nieuws > Familie Luitwieler uitgezonden naar Papoea-Nieuw-Guinea

Familie Luitwieler uitgezonden naar Papoea-Nieuw-Guinea

door | 29 mei 2024 | kort nieuws

DRIEBERGEN – Op zaterdag 25 mei 2024 zijn Roeland en Jedidjah Luitwieler, samen met hun kinderen, voor Wycliffe Bijbelvertalers uitgezonden naar Papoea-Nieuw-Guinea. Beiden gaan ze aan de slag voor het Bijbelvertaalwerk. De uitzending vond plaats vanuit de Messiaanse gemeente te Nieuw-Lekkerland.

In Papoea-Nieuw-Guinea gaat Roeland als taalkundige aan de slag en Jedidjah zal het werk ondersteunen door er voor de zendelingen en hun kinderen te zijn. Ze zien beiden uit naar het werk: “Wij gunnen het iedereen om God te leren kennen!” De familie Luitwieler hoopt op half juni te vertrekken.

Uitzenddienst

In de dienst sprak Daniel Gerrets, een van de oudsten van de gemeente, over Johannes 12 : 20-36. Aansluitend sprak Marinus Lamper, algemeen directeur van Wycliffe Bijbelvertalers de familie Luitwieler toe. Hij benadrukte het belang van volharden in gebed voor het echtpaar vanuit de gemeente. Rick de Jong overhandigde namens de thuisfrontcommissie een afscheidsboek met Bijbelteksten die de familie Luitwieler meekrijgt van de mensen om hen heen.

Over Papoea-Nieuw-Guinea

Er worden in Papoea-Nieuw-Guinea ongeveer 800 talen gesproken. In 250 talen is inmiddels een Nieuw Testament verschenen, slechts 15 talen hebben een hele Bijbel. In en vanuit Ukarumpa, de plek waar familie Luitwieler gaat wonen, werkt Wycliffe Bijbelvertalers samen met partners en met lokale kerken aan vertaalwerk en het bevorderen van Bijbelgebruik.

Papoea-Nieuw-Guinea heeft een stabiele regering. De criminaliteit in het land is hoog. De gezondheidszorg en het wegennet is beperkt. Papoea-Nieuw-Guinea is een christelijk land met veel verschillende kerkelijke denominaties. Er is grote honger naar geestelijke toerusting en groei in het geloof.

Werken voor Wycliffe Bijbelvertalers

Wereldwijd heeft 1 op de 5 personen nog geen Bijbel in hun eigen taal. Daarom zet Wycliffe Bijbelvertalers zich in om gedreven mensen uit te zenden. Van projectmanagers tot theologen, van HR-medewerkers tot taalkundigen, van financieel specialisten tot IT’ers.

Lees ook