Home > kort nieuws > Gegijzelde pater Hans-Joachim Lohre na jaar vrijgelaten

Gegijzelde pater Hans-Joachim Lohre na jaar vrijgelaten

door | 2 december 2023 | kort nieuws

De Duitse Pater Hans-Joachim Lohre is een jaar na zijn ontvoering weer vrijgelaten. Over zijn ‘sabbatsjaar’ zegt hij dat hij de genade had om volkomen kalm te blijven en niet bang te zijn.

Hans Joachim Lohre van de ‘Witte Paters’ (Afrikaanse Missionarissen), die op zondag 20 november 2022 in Mali werd ontvoerd, is weer vrij. Een jaar na zijn ontvoering kreeg de missionaris op zondag 26 november 2023 zijn vrijheid weer terug. De Duitse regering zou rechtstreeks over zijn vrijlating hebben onderhandeld.

Gebroken halsketting
‘Vader Ha-Jo’, zoals hij door iedereen wordt genoemd, woonde ruim 30 jaar in Mali en was verantwoordelijk voor het Faith and Encounter Center in Hamdallaye. Op de dag van de ontvoering zou de missionaris de mis opdragen in de parochie Kalaban Coura. Zijn auto stond voor zijn huis geparkeerd en onderzoekers vonden later de gebroken halsketting van de priester naast zijn auto.

Sabbatsjaar
In een interview noemt Lohre de twaalf maanden die hij in gevangenschap doorbracht zijn ‘sabbatsjaar’. “Toen ik gegijzeld werd had ik de genade volkomen kalm te blijven en was ik niet bang”. En: “Ik heb die periode in geloof en gebed beleefd. De ontvoerders vroegen me op een dag om vergeving. En dat had ik hen al gegeven”.

Bron: Fides.org
Foto: ACN

Lees ook