Home > kort nieuws > Meer openheid onder jongeren om te spreken over Jezus

Meer openheid onder jongeren om te spreken over Jezus

door | 6 april 2023 | kort nieuws

In 2006 zou zeven procent van de jongeren zeker of misschien meegaan als vrienden ze zouden uitnodigen voor een kerkdienst. In 2019 is in dit onderzoek dezelfde vraag, en was dat opeens tien keer zoveel. En dit geldt voor nagenoeg heel Europa. Dit gaf directeur van One Hope en lid van de Assemblies of God Church Planting Committee aan tijdens de Europese top van pinksterleiders waarbij de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) gastheer was in Amsterdam in februari 2023.

Christian Tan was tijdens het evenement aanwezig en werkt bij de stichting MeerJezus, hij zegt: “Er is iets veranderd in de atmosfeer! We merken dat onder jongeren. De antipathie tegen religie van dertig jaar geleden is bij de jongere generatie omgeslagen in voorzichtige interesse en openheid. We zien met eigen ogen hoe jongeren gretig Bijbels aannemen op straat, in tranen uitbarsten als ze christenen zien bidden, en vragen ‘Hoeveel dat kost, die doping’. Ze zijn echt niet meteen een radicale discipel, maar meer dan ooit zien we dat Jezus’ woorden niet alleen vroeger en ver weg waar zijn, maar ook in ons eigen land.”

MeerJezus zoekt arbeiders

Twee Bijbelteksten die de organisatie ondersteunt bij hun zoektocht is: ‘Sla je ogen op en zie, dat de velden wit zijn om te oogsten’ Johannes 4:35, en ‘De oogst is groot… maar er zijn weinig arbeiders. Bid daarom de Heer van de Oogst, dat Hij arbeiders uitstuurt om die oogst binnen te halen’ Mattheus 9:37-38. God zoekt arbeiders. Geschikte, bereidwillige herders, evangelisten, jeugdleiders en kerkplanters. Bid mee. En heb je geen plek om te oogsten, meld je maar bij ons – we kunnen je goed gebruiken! Meer Jezus in meer leiders leidt tot meer Jezus in meer mensen en kerken! Stuur gerust een mailtje als je wilt helpen, we leren je graag kennen!

Foto: Unsplash.com

Lees ook