Home > kort nieuws > Mensenkinderen helpt Armeense vluchtelingen met een voedselpakket voor €25

Mensenkinderen helpt Armeense vluchtelingen met een voedselpakket voor €25

door | 11 maart 2024 | kort nieuws

Stichting Mensenkinderen biedt Armeense vluchtelingen de kans om hun eigen eten te verbouwen met een voedselpakket van €25. Zodat de mensen daar beter kunnen voorzien in één van de eerste levensbehoeften: voedsel.

Begin dit jaar was Stichting Mensenkinderen samen met ambassadeur Gor Khatchikyan in Armenië. Doel van deze reis was om te onderzoeken hoe vluchtelingen het beste geholpen kunnen worden. Afgelopen september werden 120.000 bewoners van de Armeense enclave Nagorno-Karabach aangevallen door Azerbeidzjan. Vrezend voor hun leven vluchtten ze halsoverkop naar Armenië en moesten alles achterlaten.

Niks meer
In een oude kleuterschool in het Armeense Masis worden zo’n 25 gezinnen opgevangen. Daar ontmoetten ze een echtpaar met drie kinderen. De man, Aram, vertelde met pijn in zijn stem dat hij een grote boerderij met meer dan 100 melkkoeien had moeten achterlaten. Nu heeft hij helemaal niks meer. Maar ondanks alle pijn en verdriet is hij strijdvaardig. Hij hoopt dat hij snel een woning krijgt toegewezen voor zijn gezin. Hij is vastberaden om dan weer een eigen bestaan op te bouwen.

Een hengel om mee te vissen
Zodra gezinnen als dat van Aram weer een eigen huis hebben zal Mensenkinderen ze voorzien van een Veld-Vol-Voedsel-Pakket. Dit pakket bestaat uit pootaardappels en groentezaden. Bij elkaar genoeg voor meer dan een jaar eten. Op deze wijze helpt de stichting met één van de eerste levensbehoeften: voedsel.

Ook andere gezinnen, in Armenië en Moldavië, die onder andere door de torenhoge inflatie in extreme armoede zijn geraakt, gunt Mensenkinderen de zekerheid van elke dag voldoende eten middels een Veld-Vol-Voedsel-Pakket. De stichting geeft gezinnen een zogenoemde hengel om mee te vissen en niet een vis. Een Veld-Vol-Voedsel-Pakket kost €25, maar op de website van Mensenkinderen kan er ook voor andere bedragen gedoneerd worden.

Bron en foto: Stichting Mensenkinderen

Lees ook