Home > kort nieuws > Mentoren gezocht voor gebedscursus GlobalRize

Mentoren gezocht voor gebedscursus GlobalRize

door | 16 mei 2024 | kort nieuws

Ze ervaart gebed als voeding en merkt dat bidden werkt als een motor. Alfa Wijnveen heeft veel te zeggen en te onderwijzen over bidden. Daarom schreef ze de cursus ‘Teach us to Pray’ voor GlobalRize, waarin de cursist wordt meegenomen in een ontdekkingsreis om het eigen gebedsleven te verrijken.

Alfa Wijnveen is sinds 2020 betrokken bij GlobalRize en komt oorspronkelijk uit Angola. Ze heeft de leiding over het Portugese taalteam van GlobalRize, dat een groot bereik heeft in met name Brazilië, Angola, Mozambique en natuurlijk Portugal zelf. Voor Alfa speelt gebed een heel belangrijke rol in haar leven en relatie met God: “Als kinderen van God spreken we met onze Vader door middel van gebed. Ik kan me niet voorstellen hoe een relatie met Hem zou werken zónder deze communicatie.”

In de cursus besteedt Alfa specifiek aandacht aan de werking van gebed en wat gebed doet met degene die bidt, met degenen voor wie gebeden wordt, en met hun relatie met God. Alfa: “Veel christenen zijn niet bekend met persoonlijk gebed.(…) Nieuwe gelovigen willen het graag leren, maar hebben in hun deel van de wereld vaak geen kerk in de buurt. Totdat we ze kunnen koppelen aan een kerk, proberen wij ze te helpen om hun gebedsleven vorm te geven.”

Lees het prachtige interview waarin Alfa Wijnveen vertelt over haar passie voor gebed!

Mentoren nodig!

GlobalRize is op zoek naar mentoren voor Teach us to Pray! Heb jij het verlangen om mensen te begeleiden in hun zoektocht naar een rijker gebedsleven, of ken je iemand die een goede mentor voor deze cursus zou kunnen zijn? Meld je dan aan bij Emmie Kaljouw via emmie.kaljouw@globalrize.org.

Bron: globalrize.nl

Lees ook