Home > kort nieuws > NBG doneert Bijbels en hulppakketten voor noodlijdend Haïti

NBG doneert Bijbels en hulppakketten voor noodlijdend Haïti

door | 12 april 2024 | kort nieuws

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) start een hulpactie voor Haïti. Magda Victor van het Haïtiaans Bijbelgenootschap vraagt specifiek om gebed en financiële steun. Bendes terroriseren het land en haar bewoners zijn in nood.

In Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti, hebben bendes de macht overgenomen. Er wordt gevochten in de straten en inmiddels zijn honderden mensen om het leven gebracht. Tienduizenden mensen ontvluchtten de stad en zochten veiligheid in andere delen van het land. Eten is duur en schaars.

Oproep
Victor doet een dringende oproep: “Help ons! De crisis en het steeds toenemende bendegeweld groeien ons boven het hoofd. Zelfs het voortbestaan van ons Bijbelgenootschap wordt bedreigd, terwijl wij juist nu de bevolking hoop willen geven. We hebben dringend gebed en financiële steun nodig. Met jullie hulp kunnen wij de gemeenschap blijven dienen. We willen heel graag voedselpakketten en Bijbels uitdelen.” Via de website van het NBG kan er gedoneerd worden voor Bijbels en hulppakketten.

Bron: NBG
Foto: Bijbelgenootschap van Haïti

Lees ook