Home > kort nieuws > Nieuw boek over de Lausanne-beweging: The Lausanne Legacy – Landmarks in Global Mission

Nieuw boek over de Lausanne-beweging: The Lausanne Legacy – Landmarks in Global Mission

door | 23 januari 2024 | kort nieuws

In aanloop naar het vierde Internationale Congres voor Wereldevangelisatie dat van 22 tot 28 september gehouden wordt in Seoul, Zuid-Korea, is een boek verschenen over mijlpalen in de Lausanne-beweging: The Lausanne Legacy: Landmarks in Global Mission.

Het boek volgt het verhaal van de beweging vanaf de eerste gesprekken tussen Billy Graham en John Stott, via de drie internationale congressen over wereldevangelisatie, tot aan haar huidige aspiraties. Het bevat onder meer de slotverklaringen en afsluitende toespraken van het eerste Internationale Congres voor Wereldevangelisatie in Lausanne (1974) en de twee congressen die daarna zijn gehouden in Manila (1989) en Kaapstad (2010).

Wereldevangelisatie
Sinds het eerste congres in de jaren ‘70 is Lausanne uitgegroeid tot een wereldwijde missionaire beweging die aanwezig in bijna elk land ter wereld. Terwijl de wereld sindsdien in razend tempo is veranderd, en ook de Lausanne-beweging zich door de jaren heen ontwikkeld heeft, is de primaire focus blijven liggen op wereldevangelisatie. Vanuit deze missie analyseert het boek waar de Lausanne-beweging op dit moment staat te midden van de wereld van vandaag.

Julia Cameron
Het boek is samengesteld door Julia Cameron, die onder andere in de organisatie zat van het derde Lausanne Congres in Kaapstad. Voor mensen buiten de westerse wereld is het boek gratis te bestellen als e-book. Meer informatie vindt u op de website van de Lausanne-beweging.


Bron: zendingsraad.nl / Foto: lausanne.org

Lees ook