143 – Bestaat de hel?

0
50
“De hel bestaat niet”, zei Paus Franciscus deze week in een interview. “Fout geciteerd”, countert het Vaticaan. Het opmerkelijkste aan die discussie: anno 2018 wordt er in christelijke kringen nog steeds gepreekt over de eindeloze verdoemenis in de hel.

Uw mening: 143-Ik geloof dat de hel bestaat!

Tijdens de Goede Week springt er in het Vaticaan al eens een duivel uit een doosje. Donderdag gebeurde dat in de gedaante van een interview met paus Franciscus in de Italiaanse krant La Repubblica. “Waar komen de slechte zielen terecht?”, luidde de vraag. “De hel bestaat niet, enkel de verdwijning van zondige zielen”, aldus de paus.

Een uitspraak die via sociale media al snel de gelovige wereld rond ging, want zo’n commentaar zou een historische breuklijn zijn in de kerkleer. Hoewel vorige pausen al beweerden dat “de hel bestaat, maar leeg is” (Johannes XXIII) of dat “die verdoemenis niet toegeschreven kan worden aan een initiatief van God” (Johannes Paulus II), is de aanwezigheid van een hel als tegenhanger van de hemel nog steeds deel van een prominent dogma: het hiernamaals.

Lees het artikel op de site van Topics.nl