BeterBijbel.nl nu ook als app

0
130
Dagelijks online en binnen twee minuten je Bijbelkennis testen? Dit kan via www.BeterBijbel.nl de leuke manier om Bijbelkennis te vergroten. Via de site melden deelnemers zich gratis aan en krijgen dagelijks vier korte Bijbelvragen voorgeschoteld. Doel: Een leuk dagelijks Bijbelmoment beleven, waarbij de persoonlijke kennis over het woord van God wordt vergroot.

Binnen zes weken al 3.600 deelnemers
Pier Groen bestuurslid van stichting ‘Wat Zegt de Bijbel’ en initiatiefnemer van de nieuwe site is verrast door de animo voor BeterBijbel.nl vanuit het hele land. “Dagelijks melden zich nieuwe mensen aan waardoor de stand binnen zes weken al op meer dan 3.600 deelnemers ligt. Nu ook de app voor Android en Apple beschikbaar is, verwachten we een nieuwe golf van aanmeldingen. De site leent zich nu dus ook goed voor mensen die bijvoorbeeld onderweg zijn met het Openbaar Vervoer of ’s avonds op de bank hun smartphone ter hand nemen”. Het succes van BeterBijbel.nl is vooral te danken aan de opzet van BeterBijbel.nl want die is eenvoudig, overzichtelijk en geschikt voor jong en oud. Deelnemers kunnen meedoen op drie verschillende niveaus. Na het beantwoorden van de vraag ontvangt de deelnemer direct uitslag en kan zijn score met die van andere deelnemers vergelijken. Daarbij maakt het spelelement BeterBijbel.nl onderscheidend.”

“The Bible says…”
‘Wat Zegt de Bijbel’ is in 1977 opgericht om onder andere (jonge) christenen in hun geloofsontwikkeling te ondersteunen. De naam van de stichting is geïnspireerd door de toespraken van de Amerikaanse evangelist Billy Graham die vaak in zijn woordverkondiging “The Bible says…” gebruikte. De Bijbel aan het woord laten. Dat is precies wat de stichting wil. Naast het verzorgen van schriftelijke Bijbelcursussen, is ‘Wat Zegt de Bijbel’ nu dus ook digitaal actief met www.BeterBijbel.nl. Achter de schermen heeft een team van 25 medewerkers hard gewerkt om meer dan 2500 vragen met antwoorden te maken en te testen. Dit aantal zal de komende tijd uitgebreid worden naar circa 4500 vragen.

Grote broer
Het concept van BeterBijbel.nl is gebaseerd op ‘grote broer’ www.beterspellen.nl. Deze website, met 120.000 actieve gebruikers, is al vijf jaar op rij, in de categorie ‘onderwijs’ als website van het jaar bekroond. Deelnemers van de beter-sites, waar er inmiddels acht van zijn, ontvangen dagelijks een korte test die niet meer dan een paar minuutjes in beslag neemt.

BeterBijbel.nl… hoe werkt het?
· Ga naar www.BeterBijbel.nl en meld je aan.
· Download de app in de Play Store (Android) of de AppStore (Apple).
· Ontvang van maandag tot en met zaterdag een e-mail in je inbox of een notificatie op je smartphone
· Beantwoord vier meerkeuzevragen van maandag tot en met zaterdag en ontvang direct je score.