Gebedsapp iPray2day overgenomen

0
175
MissieNederland en Agapè slaan met ingang van deze maand de handen ineen om samen de gebedsapp iPray2day verder te onderhouden en ontwikkelen. Hiermee nemen de organisaties gezamenlijk de app over van initiator ds. Ron van der Spoel.

Via de app iPray2day ontvangen bidders dagelijks een gebedspunt op hun smartphone. Door middel van een pushnotificatie wordt de bidder geattendeerd op het actuele gebedspunt dat is aangeleverd door een van de deelnemende organisaties.

Gebed als motor van de kerk
Dorina Nauta van MissieNederland: “We geloven dat gebed ontzettend belangrijk is. Niet alleen voor je persoonlijke relatie met God, maar ook voor de kerk als geheel. Daarbij kun je denken aan kerkgenootschappen en lokale gemeenten, maar ook aan organisaties die praktisch invulling geven aan de missie van de kerk. Juist die organisaties vindt je terug in de app. Gebed voor deze hardwerkende clubs ondersteunen we vanuit het MissieNederland-netwerk van harte.”

Groeien in geloof via IkzoekGod.nl
Het participeren in de ontwikkeling en het onderhoud van de gebedsapp is een initiatief van de Agapè-beweging IkzoekGod.nl. Bewegingsleider Ron de Rover vertelt over zijn motivatie hiervoor: “Met IkzoekGod.nl wil Agapè het internet gebruiken om mensen te helpen om het geloof te ontdekken, te groeien in geloof en te gaan om Jezus zichtbaar te maken in de samenleving. Vanuit het verlangen om christenen te helpen groeien in geloof, lanceerden we vorig jaar een gebedscursus. De app iPray2day sluit hier mooi bij aan.”

Week van Gebed
Tijdens de Week van Gebed die van 15-22 januari 2017 gehouden werd, was het eerste resultaat zichtbaar van de nieuwe samenwerking. Als een van de organiserende partijen van de gebedsweek deelde MissieNederland elke dag een extra gebedspunt, aansluitend bij de actualiteit. Dorina Nauta: “De organisatoren van lokale gebedsbijeenkomsten vragen ons hier actief om. Dit jaar gebruikten we hier voor het eerst de app voor.”

Download iPray2day
iPray2day is te vinden op Google Play (voor Android) en in de Appstore (voor iOS). De gebedspunten zijn ook terug te vinden op www.ipray2day.nl. De app is sinds haar start in 2015 zo’n 11.000 keer gedownload.