TWR komt met app voor vluchtelingen

0
168
Om de miljoenen vluchtelingen te bereiken die van het Midden-Oosten naar Europa trekken, heeft Trans World Radio (TWR) een app voor smartphones en andere mobiele digitale apparaten geïntroduceerd. Dat meldt christelijke nieuwsdienst BosNewsLife, partner van Uitdaging. De ‘Refugee Bridge’ app is ontwikkeld om tegemoet te komen aan emotionele, psychische en geestelijke noden van de betrokkenen, zei TWR tegen BosNewsLife. Er wordt zowel praktische als Bijbelse content in het Arabisch geleverd.

De app is beschikbaar voor touchscreens, zoals op smartphones en tablets van Android. Of dit ook al op Apple draait is nog onduidelijk, maar andere applicaties van TWR zijn al beschikbaar voor iPhone en iPad.

Veel vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan dragen smartphones bij zich om in contact te blijven met achterblijvers in hun land. Omdat de meesten moslim zijn, is de strategie van TWR er op gericht het degenen die het christendom willen verkennen niet al te moeilijk te maken, omdat zij kunnen worden geschaad of uitgesloten als zij bijvoorbeeld openlijk een Bijbel in boekvorm lezen. Om zowel geestelijke als psychische noden te helpen lenigen, wordt specifiek ingegaan op thema’s voor vluchtelingen, zoals verplaatsing en eenzaamheid, met het doel als een vriend tegen hen te spreken. De applicatie leidt onder meer naar programma’s zoals: ‘Hoop voor Syrië’ en ‘Vrouwen van Hoop’.