Bond tegen vloeken bedankt Lodewijk Asscher

0
180
Naar aanleiding van de reactie die minister Asscher via Facebook heeft gegeven op de smakeloze taalsoep die hem via social media tegemoet komt, vindt de Bond tegen vloeken het tijd voor zowel een bedankje als een steunbetuiging.

Minister Asscher maakte op 9 februari 2016 in een ironische brief aan zijn reageerders duidelijk dat hij genoeg had van de taal die hij te horen kreeg. De Bond tegen vloeken bedankte de minister dezelfde dag nog voor deze daad, via een bericht op zijn website en social media.

In een korte brief aan ‘Lodewijk’ complimenteert de Bond de minister met zijn ‘stijlvolle en creatieve reactie’. Zelf komt de organisatie op voor goede taal en weet ze uit ervaring wat het is om digitaal gevloek en gescheld aan te moeten horen. De Bond zegt het enorm te waarderen dat ook minister Asscher nu de strijd met grove en kwetsende taal is aangegaan.

De brief benadrukt verder dat een meerderheid tegen dergelijke uitlatingen is en dat een ‘grote mond’ terug soms noodzakelijk is. Die grote mond is volgens de Bond nodig om de ‘smakeloze taalsoep’ te verwerken en om een goed voorbeeld te geven. Respect moeten we volgens de organisatie ‘gratis’ kunnen krijgen. De brief sluit af met een ‘bedankt Lodewijk!’ voor het goede voorbeeld dat de minister met zijn bericht heeft gesteld.

De volledige tekst van de brief is te lezen op www.bondtegenvloeken.nl/nieuws/lodewijk-bedankt-/.

De Bond tegen vloeken is een stichting die in 1917 werd opgericht. De Bond tegen vloeken doet het werk vanuit de overtuiging dat Gods Naam heilig is. Alle vormen van respectvol taalgebruik bevorderen we met de verschillende activiteiten die we ontplooien. De Bond tegen vloeken wil Nederland mooier maken wat betreft taalgebruik.