De Betteld: van camping naar 200.000 overnachtingen

0
164
In 1972 was vakantiepark De Betteld in Zelhem nog grotendeels een weiland met koeien. Nu, 45 jaar later, is het een centrum van 21 hectare met zo’n 150.000 overnachtingen per jaar. Het gehele jaar door worden er events voor jong en oud georganiseerd door het eigen team of partners. De afgelopen tijd zijn er 3 centra bijgekomen: in Amerongen, Doorn en Cadzand. Hiermee is de Betteld uitgegroeid tot de grootste christelijke aanbieder van vakanties en conferenties van Europa. Oprichter Gerhard Hobelman vertelt: “Het belangrijkste is dat – naast een prettige overnachting – mensen de kans krijgen elkaar en God te ontmoeten. Dat is waarom we hier als familiebedrijf onze schouders onder hebben gezet.”

Elkaar en God ontmoeten tijdens zomer 2017
De Betteld heeft een nieuw logo, de slogan luidt: ‘Goed ontmoeten’. Deze legt de nadruk op de ontmoeting met elkaar, maar ook de ontmoeting met God. Deze verticale en horizontale verbinding is de visie van de Betteld. Tijdens de schoolvakanties is er kinderwerk en jeugdwerk, opgezet in samenwerking met Martin en Karin Koornstra van Royal Mission. In totaal doen meer dan 1000 kinderen en ook ruim 1000 tieners hieraan mee. Om de reis vanaf 45 jaar geleden in beeld te brengen is er een glossy ontwikkeld met verhalen van gasten en bijzondere events die de laatste jaren hebben plaatsgevonden. Met een mail is de glossy kosteloos op te vragen.

Multimedia, zonnepanelen en nieuwe vakantiewoningen
Internet op campings in het buitengebied is vaak een probleem. De Betteld Zelhem plaatste dit voorjaar een ruim 30 meter hoge mast met een krachtige internetstraalverbinding. Ook komen er naar verwachting zo’n 1000 zonnepanelen om groene stroom mee op te wekken. Betteld Brandpunt in Doorn bestaat al 70 jaar en daar is de laatste jaren flink gerenoveerd. Betteld Amerongen heeft meerdere updates ondergaan, zoals de keukens en het plaatsen van passende picknickbanken. Betteld Cadzand-Bad is bezig met het bouwen van nieuwe vakantiewoningen in diverse vormen. Hiervoor wordt nog gezocht naar investeerders. De wens is om 60 vakantiewoningen te bouwen op een compleet nieuw project, dicht bij het strand en niet ver van de nieuwe jachthaven in zee van Cadzand-Bad.

Betteld – met 3 nieuwe centra de grootste christelijke aanbieder van vakanties en conferenties van Europa. Meer informatie over Betteld én alle vestigingen is te vinden via de algemene website: www.betteld.nl