Dit Koningskind vakanties gaat op Zomertour

0
86

Vierhonderd mensen met een beperking kunnen deze zomer niet op vakantie. Daarom gaat Dit Koningskind Vakanties op zomertour door Nederland. Van 16 juli tot 14 augustus is er op twintig plekken een vakantiefeestje.

Dit Koningskind organiseert jaarlijks uiteenlopende vakanties voor mensen met een beperking.

Helaas heeft Dit Koningskind in verband met het coronavirus de vakanties moeten annuleren. ‘Een ontzettend moeilijke beslissing’, vertelt Peter van den Enden, directeur Dit Koningskind. ‘Voor veel deelnemers is dit het hoogtepunt van het jaar. Maar we konden de veiligheid niet garanderen en dan kun je maar één keuze maken. Nu willen we er alles aan doen om na deze zware periode de vakantiedeelnemers toch een vakantiegevoel te geven. Daarom gaan wij deze zomer de vakantiesfeer bij hen langsbrengen.’

Vakantietour door heel Nederland
Vanaf 16 juli gaat Dit Koningskind op zomertour. De vakantiebus komt iedere dag in één of twee plaatsen. Totaal staan er twintig locaties op het programma. De vaste ingrediënten van Dit Koningskind Vakanties zijn te vinden in de tour: muziek, gezelligheid, een spelletje en natuurlijk een taartje eten op het terras. De vakantietour is niet alleen voor de vakantiedeelnemers van Dit Koningskind, maar voor iedereen met een beperking én voor de mensen om hen heen. Iedereen die deze zomer extra gezelligheid wil ervaren, is van harte uitgenodigd! Om de zomertour veilig en volgens RIVM-richtlijnen te laten verlopen, vragen we iedere belangstellende zich aan te melden via www.ditkoningskind.nl/zomertour.

Over Dit Koningskind
Samen met vrijwilligers organiseert de christelijke organisatie Dit Koningskind Vakanties ieder jaar ruim veertig vakanties voor mensen met een beperking. Juist in rust en vrije tijd raken beperkingen op de achtergrond en genieten deelnemers en vrijwilligers van wat wél kan. Daarnaast is Dit Koningskind met individueel advies, workshops, ontmoetingsdagen en een hulplijn tot steun voor mensen met een beperking en hun netwerk.